Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μεσογειακοί αγώνες 2013

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 δεν πρόκειται να διεξαχθούν στην Ελλάδα. Η απόφαση της ΔΕΜΑ είναι οριστική και εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.

Οι καθυστερήσεις στα έργα και ο τρόπος που η χώρα αντιμετώπισε συνολικά την διοργάνωσε, ανάγκασε την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων να αποφασίσει την αλλαγή έδρας των αγώνων, που πιθανότατα θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση είχε ανατεθεί στην Ελλάδα, με τη Λάρισα και τον Βόλο να παίρνουν τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από 21 έως 30 Ιουνίου του 2013.

Με δεδομένη, όμως, την οικονομική κατάσταση της χώρας, η κυβέρνηση δεν είχε ξεκαθαρίσει απόλυτα τη θέση της, θεωρώντας

επί της ουσίας τη διοργάνωση ένα αναγκαίο κακό που κληρονόμησε από "τους προηγούμενους".

Γι αυτό και υπήρξαν αρκετές παλινωδίες. Πρώτα με την μη διεξαγωγή αθλημάτων (όπως το γκολφ) και στη συνέχεια αντιρρήσεις για το "μεσογειακό χωριό" κλπ. Η ΔΕΜΑ κατάλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα στενοχωριόταν καθόλου αν της έπαιρναν τους αγώνες, έστω κι αν κάτι τέτοιο για το κύρος της χώρας δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Φαντάζεστε πάντως το πώς αισθάνθηκε ο Ισίδωρος Κούβελος που πριν από δυο χρόνια είχε "κερδίσει" τους Αγώνες και την Παρασκευή το πρωί ως μέλος της ΔΕΜΑ αποφάσιζε την απόσυρση της Ελλάδας από την οργάνωσή τους.

Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου