Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πρόγραμμα 12 εκ. ευρώ με περισσότερους από 1.000 επωφελούμενους στη Μαγνησία

«Γροθιά» στην ανεργία με τονωτική ένεση στην απασχόληση, ετοιμάζεται να δώσει η Μαγνησία. Περισσότερα από 1000 άτομα στο νομό, αναμένεται να επωφεληθούν μέσα από το τοπικό ολοκληρωμένο σχέδιο απασχόλησης που κατάρτισε η ΚΕΚΑΝΕΜ και που με πρωτοβουλία του νομάρχη Μαγνησίας, Απ. Παπατόλια, φέρει ήδη τη θετική «σφραγίδα» του Υπουργείου Εργασίας.
Το άνοιγμα της πρόσκλησης στα μέσα Ιανουαρίου, θα βρει την τοπική πρόταση υποψήφια να χρηματοδοτηθεί με 12 εκ. ευρώ. Το κονδύλι αναμένεται να διατεθεί στοχευμένα σε περιοχές και κατηγορίες ανέργων ή και εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους αλλά και για την τόνωση της αυτό-απασχόλησης. Άλλωστε για κάθε μία από τις πτυχές του προβλήματος της ανεργίας, το τοπικό σχέδιο, προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις.
Η «σκυτάλη» παραδίδεται στο νέο ενιαίο Δήμο Βόλου που θα είναι ο συντονιστής του προγράμματος, ενώ ενεργό ρόλο καλούνται να αναλάβουν οι Δήμοι Αλμυρού, Αλοννήσου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Ρήγα Φεραίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΟΑΕΔ, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ένωση Καταναλωτών. Ο κατάλογος είναι ανοιχτός για τη σύμπραξη και άλλων φορέων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου