Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης

Με καλές προοπτικές, για μια αύξηση φέτος της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία, η Ελλάδα δίνει ένα δυναμικό «παρών» με το περίπτερο του ΕΟΤ και των συνεκθετών του στη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού της Βιέννης, που ανοιξε σήμερα Πέμπτη τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αναμένοντας, με τους 800 εκθέτες της από 70 χώρες, μέχρι και εκατόν πενήντα χιλιάδες επισκέπτες.
Παρόλες τις δυσμενείς επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην τουριστική κίνηση, το 2010 από την Αυστρία προς την Ελλάδα, οι Αυστριακοί τουρίστες φαίνεται να έμειναν και κατά την προηγούμενη χρονιά «πιστοί» απέναντι στη χώρα μας ως προορισμό τους και ο αριθμός τους πρέπει να ξεπέρασε, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, τις 500.000.
Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,3 εκατομμύρια κάτοικοι - καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επανεπισκέπτες της χώρας μας.
Οπως επισημαίνει ο διευθυντής του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, Παναγιώτης Σκορδάς, παρόλη την κρίση, φέτος οι Αυστριακοί τουριστικοί επιχειρηματίες όχι μόνον δεν μείωσαν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα, αλλά τουναντίον τα αύξησαν, όπως αυξήθηκε ο αριθμός των προορισμών ναυλωμένων πτήσεων. Επιπλέον, η τάση για εξατομικευμένες διακοπές, στην οποία φαίνεται να ανταποκρίνεται το ελληνικό τουριστικό προιόν, οι σταθερές τιμές και η παραδοσιακή φιλοξενία, συντελούν στο να παραμείνει και φέτος η χώρα μας στους πρώτους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών για τις κύριες διακοπές τους.
Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση της Βιέννης, θα υπάρξει μία σειρά εκδηλώσεων στο ελληνικό περίπτερο, όπως συναντήσεις με δημοσιογράφους και τουριστικούς παράγοντες, παρουσιάσεις προγραμμάτων ελληνικής μουσικής, γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών και παρουσίαση ελληνικής κουζίνας.
Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας όπως, Ρόδος, Χαλκιδική, Μαγνησία, Λάρισα, Σκιάθος, Κάρπαθος, Κρήτη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασήθι, Ιόνιοι Νήσοι, Κύθηρα, Πελοπόνησσος, Τολό, Αργολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου