Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Εκτός ελέγχου η κατάσταση
Χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς κύλησε η προχθεσινή ημέρα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Από τις 3 μετά το μεσημέρι που ολοκληρώθηκε το πρωινό ωράριο των ιατρών στο Κέντρο Υγείας βρίσκονταν ένας οδηγός ασθενοφόρου και η καθαρίστρια. Ούτε νοσηλευτής, ούτε γιατρός.
Όσοι κάτοικοι προσήλθαν τις απογευματινές ώρες στο Κέντρο Υγείας είδαν γι’ ακόμη μια φορά τα άδεια γραφεία των ιατρών και άρχισαν να διαμαρτύρονται στους δύο εργαζομένους για την κατάσταση.
Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.
Το καλοκαίρι οι ελλείψεις οδηγών οδήγησαν στο τιμόνι του ασθενοφόρου τον Αντιδήμαρχο του νησιού, ενώ τον Νοέμβριο

 το Κέντρο Υγείας είχε ακάλυπτες τις περισσότερες ημέρες του μήνα από γιατρούς.
Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί πως από τον Μάρτιο του 2010 είναι κενή η θέση οδηγού ασθενοφόρου και ακόμη μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη με την πλήρωσή της.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλο, ο οποίος δήλωσε ενήμερος για το θέμα.
«Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου αντιμετωπίζει πάλι προβλήματα. Έστειλα από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μια επικουρική γιατρό για να βοηθήσει την κατάσταση και να καλυφθεί το κενό. Όμως αυτό δεν έγινε. Το πρόγραμμα των εφημεριών που βγαίνει στο Κέντρο Υγείας δεν είναι εκτεταμένο και μένει χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς. Μόλις ειδοποιήθηκα για το χθεσινό περιστατικό ζήτησα να βρεθούν οι γιατροί και να γίνει υποστήριξη του Κέντρου Υγείας εκ των ενόντων», σημείωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος.
Ο ίδιος σχολίασε πως η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι «εκτός ελέγχου» και πως τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί σε ό,τι αφορά μετακίνηση προσωπικού από το Νοσοκομείο προς το νησί του Παπαδιαμάντη.
Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου υπηρετούν ένας γενικός ιατρός, ο οποίος εκτελεί χρέη Διευθυντή, ένας οδοντίατρος, μία επιμελήτρια, ένας παιδίατρος και δύο αγροτικοί ιατροί.
Οι εφημερίες συνήθως υλοποιούνται το πρώτο 20ήμερο κάθε μήνα, με αποτέλεσμα οι τελευταίες δέκα περίπου ημέρες να μένουν σχεδόν ακάλυπτες από γιατρούς.
Οι κάτοικοι δηλώνουν απελπισμένοι αλλά και εξοργισμένοι με αυτή την κατάσταση, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Κέντρο Υγείας… ξεμένει από γιατρούς.
Η εναλλακτική λύση για επίσκεψη σε κάποιο ιδιώτη γιατρό κοστίζει ακριβά και καθίσταται απαγορευτική για τους περισσότερους κατοίκους του νησιού και κυρίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ηλικιωμένους οι οποίοι ζητούν άμεση λύση του προβλήματός τους.
Ένταση το βράδυ στο Κ.Υ.
Ένταση προκλήθηκε χθες το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου όταν τρεις αθίγγανοι αναζήτησαν γιατρό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενημερώθηκαν πως δεν υπήρχε γιατρός εφημερίας και τους έγινε σύσταση να επιστρέψουν το πρωί για να γίνει η εξέταση. Οι τρεις άνδρες δεν ικανοποιήθηκαν από αυτή την απάντηση και άρχισαν να φωνάζουν στον εργαζόμενο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας. Ο ίδιος προσπάθησε να τους κατευνάσει κι έπειτα από λίγη ώρα οι τρεις άνδρες αποχώρησαν.

Πηγή: Ταχυδρόμος

1 σχόλιο: