Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Kατάληψη του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου

Aνακοίνωση – μήνυμα του 15μελους Γυμνασίου Σκιάθου:
«Ύστερα από πολλαπλές, αλλά άκαρπες πιέσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Γυμνασίου Σκιάθου προς τη Β/θμια και το Υπουργείο Παιδείας αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε σε προειδοποιητική κατάληψη με τη συμπαράσταση του Λυκείου Σκιάθου.
Η κατάληψη έγινε από την 8-2-2011 και συνεχίζεται και σήμερα. Οι λόγοι είναι οι παρακάτω:
• Έλλειψη εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία (21 ωρών) σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, λόγω άδειας λοχείας της υπάρχουσας εκπαιδευτικού, χωρίς...
αναπληρωτή της για δύο εβδομάδες τώρα.
• Τα σχολεία των δυσπρόσιτων περιοχών δικαιούνται ενισχυτική διδασκαλία. Η Σκιάθος ανήκει στις Β. Σποράδες και μόνο τα άλλα δύο νησιά του συμπλέγματος θεωρούνται δυσπρόσιτα. Αυτό είναι παράλογο γιατί οι εκπαιδευτικοί έχουν το ίδιο πρόβλημα πρόσβασης και στα τρία νησιά γιατί όλα τα χωρίζει η θάλασσα από τη στεριά. Ζητάμε λοιπόν να έχουμε κι εμείς οι μαθητές της Σκιάθου τη δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας και να μην αναγκάζονται οι γονείς μας να καταφεύγουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια.
• Η εκπαιδευτικός φιλόλογος δεν αναπληρώθηκε από τις 13-10-2010 μέχρι σήμερα και με αλχημείες οργανώθηκε το πρόγραμμα με αποτέλεσμα ένα άλλο τμήμα του σχολείου, η σχολική βιβλιοθήκη, να υπολειτουργεί.
• Δυστυχώς, (όπως πανελλαδικά) το μάθημα των Ιταλικών δεν προχώρησε φέτος, ενώ είχαμε ξεκινήσει την προηγούμενη χρονιά και τη φετινή χρονιά υπήρχε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους μαθητές.
Εμείς λοιπόν παρόλη την αναλγησία του Κεντρικής Πολιτείας, όσον αφορά την παιδεία, δεν σταματάμε και διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόρφωση.
Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκιάθου, το 15μελές Γυμνασίου- Λυκείου, το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Σκιάθου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου και ενημερώσαμε όλους.
Όσον αφορά το θέμα το κτιριακό που υπήρχε στα αιτήματά μας, αφορά το Δήμο Σκιάθου και ο Δήμαρχος Σκιάθου ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει το θέμα αυτό με βάση το καινούριο ΓΠΣ, καθώς αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος.
Ενημερώσαμε όλους τους φορείς ότι εάν στα προβλήματα αυτά δε δοθεί κάποια λύση θα προβούμε εκ νέου σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου