Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Στη Λιβύη τρία C-130...

Τρία αεροσκάφη C-130 αναχωρούν το πρωί της Πέμπτης, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τις πόλεις Τρίπολη και Σάμπχα της Λιβύης, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στα αεροσκάφη θα επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και στελέχη από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που θα συντονίσουν την επιχείρηση επαναπατρισμού.

Λίγες ώρες πριν αναχώρησε από την Κρήτη η φρεγάτα Ψαρά, η οποία θα παραμείνει στα ανοιχτά της Λιβύης.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιεί με το ίδιο κείμενο το Υπουργείο Εξωτερικών, το βράδυ της Τετάρτης αναμενόταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης Ελλήνων και πολιτών τρίτων χωρών, στα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, που έχουν ελλιμενισθεί στο λιμένα της Βεγγάζης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα δύο πλοία θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

Τα C-130 θα προσγειωθούν στην Τρίπολη και τη Σάμπχα της Λιβύης και θα επαναπατριστούν οι Έλληνες που βρίσκονται σε διάφορα εργοτάξια, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Σημείωσε ότι οι Έλληνες έχουν ενημερωθεί από το βράδυ της Τετάρτης, οπότε η ελληνική κυβέρνηση πήρε τις άδειες προσγείωσης.

Εκτίμησε ότι από την Τρίπολη θα επαναπατριστούν περισσότεροι από 100 Έλληνες και από τη Σάμπχα περισσότεροι από 40. Ωστόσο όπως είπε ο ακριβής αριθμός θα επιβεβαιωθεί όταν ξεκινήσουν για την επιστροφή τα C-130."Δεν γνωρίζουμε για τα C130 και τα πλοία"

Την ώρα που ξεκινάει η μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού, Έλληνες της Λιβύης δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν κανένα από τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή τους.
Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, δεν γνωρίζουν ποιές πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις τους, καθώς και τα τηλέφωνα της ελληνικής πρεσβείας στην Λιβύη δεν απαντούν.
Ο Γιώργος Μπούσουλας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Mega ανέφερε πως όταν έφτασε μαζί με άλλους δεκαεπτά Έλληνες στο λιμάνι της Τρίπολης, δεν κατάφερε να επιβιβαστεί στο πλοίο.
Άγνοια δήλωσε και ο Παναγιώτης Κορυφίδης, ο οποίος έφυγε μαζί με 20 περίπου Έλληνες και Κύπριους από την μέση της ερήμου, από εργοτάξιο 500 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης και μέχρι αυτήν την ώρα παραμένουν σε ασφαλές μέρος, περιμένοντας ενημέρωση για τον επαναπατρισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου