Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνει το 29ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας στις 18,19 και 20 Φεβρουαρίου στην Καρδίτσα που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος σε συνεργασία  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Συγκεκριμένα, η 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. στην πόλη της Καρδίτσας στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας.
Για τρίτη φορά πραγματοποιείται ένας Χορωδιακός Θεσμός που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος καθώς και την συμμέτοχη τριών εκλεκτών ξένων Χορωδιών.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 29ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ. Παράλληλα αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού Εργαλείου.
Ασφαλώς και πρόκειται για κάτι πρωτότυπο , μοναδικό, πολύ όμορφο με Καλλιτεχνική , Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων όλης της χώρας.
Η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη
στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (1851-1911) για τα εκατό χρονιά από τον θάνατο του
και στον Φραντς Λιστ (1811-1886) για τα διακόσια χρόνια από την γέννηση του.
Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης  συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), τα ΤΕΙ Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου