Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕΤΕ προς κυβέρνηση: Πληρώστε τα «φέσια» του ΕΟΤ...

Την αποδέσμευση των κονδυλίων ύψους 40 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΤ προς τα ξένα ΜΜΕ και τη διάθεση 10 εκατ. ευρώ για την προβολή του ελληνικού τουρισμού ζητά από το υπουργείο Οικονομικών ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει αν η κυβέρνηση δεν κατανοήσει το ρόλο του τουρισμού σε αυτή την προσπάθεια. Τονίζει ότι η άρνηση του υπουργείου να εγκρίνει τις πιστώσεις περιορίζει τις πιθανότητες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη διεθνή αγορά, λόγω και των προβλημάτων σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς.

Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ σημειώνει ότι το τμήμα των εσόδων από τα καζίνα της Πάρνηθας και της Κέρκυρας που βάσει νόμου προορίζεται αποκλειστικά για τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού, χρησιμοποιείται για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Τέλος εισηγείται μέρος των 80 εκατ. ευρώ, που το υπουργείο Πολιτισμού "γλύτωσε" μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα, να διατεθούν για την τουριστική προβολή της χώρας, στην τριετία 2011 - 2013.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου