Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

And the Oscar goes...

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η 83η Τελετή Απονομής Βραβείων Όσκαρ.

Πρώτη σε υποψηφιότητες με 12 στο σύνολο είναι η τανία του Tom Hooper “Ο λόγος του Βασιλιά” υποψήφια μεταξύ άλλων και στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Tom Hooper), Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου για τους Colin Firth και Geoffrey Rush και Β' Γυναικείου για την Helena Bonham Carter.

Ακολουθεί η ταινία των αδερφών Coen “Αληθινό Θράσος” που μέτρησε αρκετές υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες όπως για Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού και Β' Γυναικείου Ρόλου, συγκεντρώνοντας 10 στο σύνολο.

Το Social Network του David Fincher κέρδισε 8 υποψηφιότητες ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α' Ανδρικό Ρόλο και Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο. O Christofer Nolan είδε την ταινία του,Inception να συγκεντρώνει επίσης 8 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων αυτή για την Καλύτερη Ταινία και για Καλύτερο Σενάριο, όχι όμως και για αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας.
Υποψήφιες για καλύτερη ταινία είναι οι ταινίες:

 127 ώρες, Μαύρος Κύκνος, The Fighter, Inception, Kids are all right, Ο λόγος του βασιλιά, Social Network, Toy Story3, Αληθινό Θράσος, και Winter's Bone.

Ο Javier Bardem για το Biutiful, o Jeff Bridges για το Αληθινό Θράσος, ο Jesse Eisenberg για το Social Network, o Colin Firth για το Λόγο του Βασιλιά, και ο James Franco για το 127 ώρες είναι υποψήφιοι για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Υποψήφιες στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου είναι η Annette Bening για το Kids Are All Right, η Nicole Kidman για το Απώλεια, η Jennifer Lawrence για το Winter's Bone, η Natalie Portman για τον Μαύρο Κύκνο και η Michelle Williams για το Blue Valentine.

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας διεκδικούν οι Darren Aronofsky για τον Μαύρο Κύκνο, οι Ethan και Joel Coen για το Αληθινό Θράσος, ο David Fincher για το Social Network, ο Tom Hooper για το Λόγο του Βασιλιά, και ο David O. Russel για το The Fighter.

Για το Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου υποψήφιες είναι οι ταινίες Ο Λόγος του Βασιλιά, Inception, The Kids Are All Right, The Fighter και Μια Χρονιά Ακόμα. Η ταινία Toy Story3 διεκδικεί εκτός από το Βραβείο για καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων, άλλα 5, μεταξύ αυτών και για Καλύτερη Ταινία.

Η ταινία Μαύρος Κύκνος μέτρησε μόνο 5 υποψηφιότητες, για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α' Γυναικείο Ρόλο, Φωτογραφία και Μοντάζ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχει η κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, στην οποία το Βραβείο διεκδικεί Ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου. Στην ίδια κατηγορία είναι υποψήφιες και οι ταινίες Biutiful(Μεξικό), Heaven (Δανία), Incendies (Καναδάς), και Hors-la-loi (Αλγερία).
Η Anne Hathaway και ο James Franco θα είναι η παρουσιαστές της φετινής απονομής και μας καλωσορίζουν στο Hollywood με ένα πολύ αστείο treiler.
Οι δύο παρουσιαστές σατυρίζουν το ατύχημα της Janet Jackson στον τελικό του Super Bowl το 2004. Τότε είχε φανεί on air το στήθος της τραγουδίστριας και ο Franco αναλαμβάνει στο treiler να σώσει την Hathaway από ένα παρόμοιο περιστατικό και τα ευτράπελα συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου