Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"Διώκεται" η διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου ...

Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) εναντίον της γυμνασιάρχη Σκιάθου επειδή, ως όφειλε, αρνήθηκε να συμπτύξει τμήματα της Α' Γυμνασίου, διέταξε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Η γυμνασιάρχης, με βάση παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες των νησιών, αρνήθηκε να προχωρήσει στη σύμπτυξη των τμημάτων για να γίνουν τρία με 26-27 μαθητές το καθένα, από τέσσερα που είναι σήμερα. Η απαίτηση για συγχώνευση τμημάτων προβλήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως «λύση» στο πρόβλημα της έλλειψης φιλολόγου, αντί να προωθηθεί η πραγματική λύση της κάλυψης της κενής θέσης με νέο εκπαιδευτικό.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη διενέργεια ΕΔΕ εναντίον της γυμνασιάρχη Σκιάθου, διότι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δε «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Επίσης η Επιτροπή καταγγέλλει ότι «η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε μια ολόκληρη επιχείρηση τρομοκράτησης, στέλνοντας απεσταλμένους στο νησί, που, κατά παράβαση και των κανονισμών, ερευνούσαν το αρχείο για πιστοποιητικά γέννησης και για βεβαιώσεις κηδεμονίας, έγγραφα που αφορούν προσωπικά δεδομένα των μαθητών και που δεν είναι υποχρεωμένη η διεύθυνση του γυμνασίου να έχει ή να επιδεικνύει, εφόσον οι μαθητές εγγράφονται υπηρεσιακά από το δημοτικό στο γυμνάσιο με πιστοποιητικά σπουδών».
Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εκτιμά ότι η στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «αποτελεί "προθέρμανση" των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι σ' αυτούς που θα "σηκώσουν το κεφάλι" απέναντι στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα που εφαρμόζεται ο "Καλλικράτης" στην εκπαίδευση, με συγχωνεύσεις - συνενώσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων».
Καταλήγοντας η Επιτροπή Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές «να ξεσηκωθούν και να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Να απειθαρχήσουν και να διεκδικήσουν ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο, την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση και της παραπαιδείας, ένα σχολείο που θα μορφώνει, χωρίς ταξικούς φραγμούς. Καλούμε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας να σταματήσει τη δίωξη κατά της γυμνασιάρχη Σκιάθου, η οποία αγωνίζεται να προστατέψει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της».

Πηγή: Ριζοσπάστης


Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Σκιάθου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου
Επιστολή Διαμαρτυρίας


  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνάσιου Σκιάθου αναγκάζεται σήμερα να προβεί σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για την αυταρχική μεθόδευση και συμπεριφορά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσης Μαγνησίας εναντίον της σωστής, εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Γυμνασίου της Σκιάθου.
  Η υπηρεσία αυτή, ως καθ’ ύλην αρμόδια για τη λειτουργία του Γυμνασίου του νησιού μας, και αφού επί μήνες ολόκληρους παρέλειψε να πράξει το καθήκον της, να αναπληρώσει ευθύς εξαρχής τη θέση φιλολόγου που πήρε άδεια κύησης, όταν είδε ότι αποτυγχάνουν όλες της οι απίθανες μεθοδεύσεις για συγχώνευση των τμημάτων της Α’ Γυμνασίου μπροστά στο ενιαίο μέτωπο όλων των συναρμόδιων φορέων του νησιού μας (Συλ. Γονέων, Συλ. Καθηγητών, Δημ. Σκιάθου), μεταχειρίζεται συστηματικά πλέον τις πιο αυταρχικές επινοήσεις για την «τρομοκράτηση» της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκιάθου και του Συλλόγου των καθηγητών, ώστε να πετύχει τους σκοπούς της. Όπως ήδη έχουμε καταγγείλει, οι αρμόδιοι της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, προσπαθούν μόνο και μόνο να «μπαλώσουν» την έλλειψη της φιλολόγου, για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, και να φανούν «αποτελεσματικοί» και «οικονομικοί» έναντι των δικών τους προϊστάμενων, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών του νησιού μας.
  Έτσι χτες, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, δεν δίστασαν  για μια ακόμη φορά και μάλιστα σ’ αυτή την περίπτωση με τρόπο εντελώς ύπουλο και μοχθηρό, να στείλουν αιφνιδιαστικά κλιμάκιο «ελεγκτών» της υπηρεσίας τους, για να «εκφοβίσουν» τη Διευθύντρια με το σκιάχτρο της … «Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης» σχετικά με τη σύνθεση των μαθητών και των τμημάτων της Α’ Γυμνασίου.
  Διεξήγαγαν, μάλιστα, την «έφοδο» τους σε μια μέρα που, όπως τους ήταν καλά γνωστό, οι μαθητές του Γυμνασίου πραγματοποιούσαν κατάληψη του διδακτηρίου προβάλλοντας προς όλη την κοινωνία τα σημαντικότατα προβλήματα λειτουργίας του. Προβλήματα που δεν περιορίζονται στην απουσία της φιλόλογου, την οποία «κάλυψαν» με την … υπολειτουργία της Βιβλιοθήκης του σχολείου, αλλά γίνονται ακόμα περισσότερα εξαιτίας της έλλειψης ενισχυτικής διδασκαλίας αλλά και της αμέλειας της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας να καλύψει μετά της 8 Ιανουαρίου 2011 και το κενό (21 ωρών) που προέκυψε στον τομέα της Ειδικής Αγωγής του σχολείου!!

  Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει ότι η μεθόδευση αυτή είναι πολλαπλά επαναλαμβανόμενη στο διάστημα των τελευταίων δυο μηνών. Είναι η τρίτη φορά που έρχεται ο «έλεγχος εκφοβισμού» της Διεύθυνσης του σχολείου. Μόλις πριν ένα μήνα πέρασε από το Γυμνάσιο Σκιάθου ο ίδιος ο προϊστάμενος του Β’ Γραφείου, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου τίμησε το σχολείο μας δια του εξονυχιστικού ελέγχου των εγγράφων του, η ίδια αυτοπροσώπως η Περιφερειακή Διευθύντρια  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας! Στο μεσοδιάστημα στάλθηκε έγγραφο για «απολογία» στην κυρία Διευθύντρια, γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε σύμπασα την τοπική κοινωνία να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει τα τεκταινόμενα, δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου της Σκιάθου.
  Ο Σύλλογος Γονέων επισημαίνει, όπως το έκανε και κατά τις επαφές του με τους ίδιους αυτούς αρμόδιους που ήρθαν στη Σκιάθο, ότι αν αντί γι’ αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις, φρόντιζαν πραγματικά να λύσουν τα προβλήματα του σχολείου μας, αυτά θα είχαν λυθεί εδώ και μήνες.!
  Ούτε η Διευθύντρια ούτε οι εκπαιδευτικοί του Γυμνάσιου της Σκιάθου, που χρόνια ολόκληρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μάθουν γράμματα τα παιδιά του νησιού μας και να λυθούν τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου, είναι «εγκληματίες» κύριοι της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, για να τους συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο.
  Ο Σύλλογος των Γονέων και σύμπασα η τοπική κοινωνία του νησιού μας δηλώνει την πιο ένθερμη και ολόψυχη συμπαράσταση της στη Διευθύντρια και όλους τους καθηγητές του Γυμνάσιου Σκιάθου και δηλώνει ότι κανένας αυταρχισμός και καμιά μεθόδευση δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Τασσόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό τους για το καλό των παιδιών μας, που είναι το μέλλον αυτού του νησιού!

Σκιάθος, 10 Φεβρουαρίου 2011.


Απ' την αρχή της χρονιάς χωρίς φιλόλογο
Χωρίς φιλόλογο εξακολουθούν να είναι οι μαθητές ενός τμήματος της Α' τάξης, στο Γυμνάσιο της Σκιάθου, με αποτέλεσμα να μην έχουν κάνει ακόμα φιλολογικά μαθήματα! Από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, απέναντι στο αίτημα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για κάλυψη του κενού, ώστε να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες, το υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί προκλητικά. Ως «σταγόνα» που «ξεχείλισε το ποτήρι» της οργής και της αγανάκτησής τους, ήρθε η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για σύμπτυξη των τεσσάρων τμημάτων, της Α' Τάξης, σε τρία, «για να μην υφίσταται κενό φιλολόγου».
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλει πως αν εφαρμοστεί η απόφαση θα δημιουργηθεί «παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά απαράδεκτη κατάσταση», ζητά την άμεση ανάκλησή της και τη δρομολόγηση των διαδικασιών, για να καλυφθεί το κενό.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πηγή άρθρου: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου