Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αντιπαράθεση στην Περιφέρεια

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Κινήσεις που υπονομεύουν την ομαλή αλλαγή σκυτάλης στην διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας διαπιστώνονται λίγες μέρες πριν αναλάβει ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Όπως είναι γνωστό οι πολίτες της Θεσσαλίας στις πρώτες εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειάρχη εμπιστεύτηκαν τον Κώστα Αγοραστό ο οποίος θα αναλάβει από 01-01-2011 την διοίκηση της Περιφέρειας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η θητεία της κας Πόπης Γερακούδη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την τελετή παράδοσης παραλαβής του χαρτοφυλακίου της Περιφέρειας .
Οι αρμοδιότητες που μεταφέρονται στην Περιφέρεια θα είναι πρώτα οι νομαρχιακές υπηρεσίες και στη συνέχεια την 1η Ιουλίου θα μεταφερθούν και οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Αναφοράς γνωστού ως ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr η κα Γερακούδη θα προβεί σε ανοιχτό διαγωνισμό ώστε να προσληφθεί χρηματοοικονομικός σύμβουλος για να μοιράσει την «πίτα» των χρημάτων. Αυτό συνιστά πανελλήνια πρωτοπορία αφού ουσιαστικά απαξιώνει τις υπηρεσίες οικονομικών της ίδιας της Περιφέρειας και φυσικά αυτό θα γίνει έναντι αδράς αμοιβής που θα ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες δίνονται παράλληλα διαφημιστικές καταχωρήσεις σε επιλεγμένα ΜΜΕ με σκοπό την προώθηση των δράσεων του ΕΣΠΑ.
Το διαφημιστικό κονδύλι το ύψος του οποίου παραμένει αδιευκρίνιστο όπως επίσης και ο τρόπος επιλογής των ΜΜΕ έχει προκαλέσει έντονη φημολογία για κατευθυνόμενα κονδύλια σε τηλεοπτικό κανάλι και δύο εφημερίδες κυβερνητικών συμφερόντων.

Για το θέμα η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Πόπη Γερακούδη μιλώντας στο trikalanews.gr δήλωσε «Η διαχειριστική αρχή έχει συσταθεί για την καταγραφή όλων των ΜΜΕ χωρίς φυσικά να αποκλείσει τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι αναλογικά και με στόχο την καλύτερη προβολή του ΕΣΠΑ είτε μέσω Τηλεοπτικού ή Ραδιοφωνικού σποτ είτε με καταχώρηση στον Έντυπο Τύπο ή μπάννερ στα Ηλεκτρονικά Μέσα. Δεσμεύομαι για την δίκαιη κατανομή των πόρων και υπόσχομαι ότι δεν θα υπογράψω ούτε έχω υπογράψει εντολές πληρωμών για καταχώρηση του ΕΣΠΑ.»
Άμεση είναι η απάντηση του νέου Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ο οποίος μιλώντας στο trikalanews.gr αναρωτήθηκε «προς τι τέτοια σπονδή από την κα Γερακούδη; Δεν σέβεται την ετυμηγορία του Θεσσαλικού λαού και λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία της κάνει προσπάθειες να αδειάσει τα ταμεία της Περιφέρειας.»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση της κας Γερακούδη να προβεί σε διακήρυξη θέσεων συνεργατών που θα στελεχώσουν το γραφείο του νέου Περιφερειάρχη με 18μηνες συμβάσεις.

Ο κ. Αγοραστός δηλώνει στο trikalanews.gr «Θεωρώ απαράδεκτο την προσπάθεια της κας Γερακούδη να μου αφαιρέσει και το στοιχειώδες δικαίωμα να επιλέξω εγώ τις ειδικότητες για τις οποίες τα άτομα που θα προσληφθούν θα βοηθήσουν την υλοποίηση των προγραμματικών θέσεών μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου