Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο...

Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Αν και η αρχική προθεσμία εξέπνευσε στις 15 Δεκεμβρίου το υπουργείο αποφάσισε την παράτασή της, προκειμένου οι υπηρεσίες να προλάβουν να ...
διεκπεραιώσουν τα αιτήματα που φτάνουν τις 10.000 την ημέρα.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, στις οποίες γίνεται έκπτωση 20- 30% στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου 2011.

Οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλουν αίτηση χρειάζεται μόνο να γνωστοποιούν :

•Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), καθώς και
• Τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος :

•Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει.
•Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου.
•Στις ελάχιστες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 & 210 9298000.

Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις μπορούν υποβάλλονται οποτεδήποτε από τους δικαιούχους του Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας. Οι δικαιούχοι που θα υποβάλουν αιτήσεις μετά τις31 Ιανουαρίου 2011 θα εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο από τον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα εκδίδεται μετά από τον έλεγχο των στοιχείων τους και την ένταξη τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου