Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η ΤΕΔΚ για τα έργα του «Θησέα»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, το Προεδρείο και μέλη της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Μαγνησίας με στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να συζητήσουν τις προϋποθέσεις για την ένταξη έργων του «Θησέα» στο ΕΣΠΑ.


Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν από την ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Αρέθας, Δήμαρχος Μηλεών, ο Γραμματέας κ. Δημήτρης Γάτος, Δημοτικός Σύμβουλος Φερών, τα μέλη κ. Βασίλης Κοντορίζος, Δήμαρχος Πορταριάς και κ. Σταμάτης Βακούλας, Δήμαρχος Σηπιάδος καθώς και ο κ. Παναγιώτης Βλάικος, Δήμαρχος Αλοννήσου. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν η κ. Ντίνα Ζαμπούνη, προισταμένη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής και άλλα στελέχη της διαχειριστικής αρχής και του Προγράμματος «Θησέας».


Η ΤΕΔΚ ενημέρωσε τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων του Νομού για τα αποτελέσματα της σύσκεψης ότι «πρόκειται άμεσα να ανοίξουν προσκλήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για υποβολή προτάσεων, στις οποίες μπορούν να ενταχθούν ώριμα έργα του «Θησέα», ή συμβασιοποιημένα, που δεν έχουν ξεκινήσει ή ολοκληρωμένα, που δεν έχουν αποπληρωθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα έργα να πληρούν τις διατάξεις εφαρμογής του ΕΣΠΑ, δηλαδή να συνάδουν με τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτει το Ε.Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007- 2013.


Ενδεικτικά αναφέρουμε έργα τα οποία μπορούν να ενταχθούν :Υδρεύσεις (εξωτερικά μόνο δίκτυα, δεξαμενές), αναπλάσεις, οδοποιίες, διαπεριφερειακές (όχι εσωτερικές), έργα πολιτισμού (μουσεία, εκθετήρια, πολιτιστικά κέντρα), βρεφονηπιακοί σταθμοί, αντιπλημμυρικά.


Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η ωριμότητα των έργων αποδεικνύεται από τις ολοκληρωμένες μελέτες, που απαιτούνται για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και όχι από απλή τεχνική περιγραφή του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου