Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών

Τη δυνατότητα να ενημερώνονται με…SMS τόσο για έκτακτα γεγονότα όσο και για συναλλαγές τους με το Δήμο θα έχουν οι πολίτες του Ψυχικού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε χθες.
Ο Δήμος Ψυχικού εκμεταλλεύεται την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και των ασύρματων τεχνολογιών, προκειμένου να προσφέρει στους δημότες υπηρεσίες ενημέρωσης μέσω αποστολής και λήψης SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. Έτσι, η πληροφόρηση τόσο για τις υπηρεσίες όσο και για τις δραστηριότητες και το έργο του Δήμου θα είναι πληρέστερη και πιο έγκαιρη.

Στόχος του έργου, όπως τονίζει ο Δήμος, είναι η ανάπτυξη και αξιολόγηση προηγμένων υπηρεσιών πληροφόρησης και τηλεπικοινωνιών που θα παρέχονται στους χρήστες με την βοήθεια των hotspots (ασύρματων δικτύων πρόσβασης) που έχουν εγκατασταθεί σε επιλεγμένα σημεία αλλά και η ανάπτυξη της επικοινωνίας και της εξυπηρέτησης των δημοτών με το Δήμο μέσω SMS.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για διάφορα γεγονότα όπως ένα έκτακτο συμβάν, τη διεξαγωγή μιας εκδήλωσης, προγραμματισμένες εργασίες, ανακοινώσεις αλλά και για την πορεία των αιτημάτων τους προς το Δήμο.

Το έργο αυτό, χρηματοδοτούμενο με 245.000 Ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ. Κ.Π..Σ, παρουσιάστηκε στο Δήμο Ψυχικού σε ανοιχτή εκδήλωση από τον Αντιδήμαρχο Ψυχικού και Υποψήφιο Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού κο Παντελή Ξυριδάκη και την Αντιδήμαρχο Ψυχικού κα Ελένη Δουνδουλάκη.

Τόσο ο κος Ξυριδάκης όσο και η κα Δουνδουλάκη ανέλυσαν τη χρησιμότητα της εφαρμογής της ευρυζωνικότητας και των νέων τεχνολογιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τόνισαν πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο βελτίωσης της σχέσης των δημοτών με το Δήμο που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη για καλύτερη εξυπηρέτηση, ταχύτερη ενημέρωση και αμεσότερη συμμετοχή στα δρώμενα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου