Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Χίο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί. Ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός γύρω στις 10 το βράδυ από συνεργεία της Πυροσβεστικής σε ΙΧ αυτοκίνητο, που ανατράπηκε, καθώς παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή Ολυμποι στα νότια του νησιού.

Άλλα δέκα άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα που είχαν παγιδευτεί, ενώ η Πυροσβεστική είχε δεχθεί από το απόγευμα πάνω από 140 κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια. Σε όλα τα περιστατικά επενέβαιναν 15 συνεργεία με 35 πυροσβέστες, ενώ πριν από λίγη ώρα αναμένονταν ενισχύσεις από άλλα δέκα συνεργεία που έφυγαν από τη Μυτιλήνη.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, το νησί έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων προβλήματα υπήρξαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην Αθήνα σημειώθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ πολλές ήταν και οι κλήσεις στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Στη Μυτιλήνη η Πυροσβεστική δέχτηκε 17 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Ανεμοστρόβιλος πέρασε το βράδυ της Κυριακής από τον Βασιλικό Ζακύνθου, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια, σε ελαιοκαλλιέργειες, σε ένα αυτοκίνητο, σε μια βάρκα ενώ προκάλεσε και την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
Υλικές ζημιές και εισροή υδάτων σημειώθηκε στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας
, καθώς καταστράφηκε τμήμα της κεραμοσκεπής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Για την Τρίτη, η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα βόρεια και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας. Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου