Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τέλος καλό, όλα καλά

Ένας διασώστης που είχε κατέβει για να βοηθά τους μεταλλωρύχους κατά τη διαδικασία του απεγκλωβισμού ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που εγκατέλειψε τη σπηλιά όπου παρέμειναν παγιδευμένοι για 69 ημέρες οι 33 εργαζόμενοι στο ορυχείο Σαν Χοσέ στη Χιλή. 

Αφού αποχαιρέτησε και τον τελευταίο μεταλλωρύχο, καθώς εκείνος έμπαινε στον ειδικό κλωβό για να ανέβει στην επιφάνεια της Γης, ο διασώστης έμεινε μόνος του στο καταφύγιο 700 μέτρα κάτω από τη Γη. Μίλησε στο τηλέφωνο με τα μέλη των σωστικών συνεργείων στην επιφάνεια μέχρι η ειδική κάψουλα να ξανακατέβει. Τότε στάθηκε απέναντι στην κάμερα που έχει τοποθετηθεί στα τοιχώματα του καταφυγίου, χαιρέτισε εκείνους που τον έβλεπαν, μπήκε μόνος του στην κάψουλα, έκλεισε την πόρτα και άρχισε το ταξίδι του.

Έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, πανηγυρισμούς και συγκίνηση όταν η κάψουλα βγήκε στην επιφάνεια. Μην μπορώντας και ο ίδιος να συγκρατήσει τα δάκρυά του έπεσε στην αγκαλιά των συναδέλφων του, σηματοδοτώντας το τέλος μιας πρωτοφανούς και απολύτως επιτυχημένης επιχείρησης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου