Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σεμινάριο εκπαίδευσης ενηλίκων στη χρήση Η/Υ, από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εκπαίδευση ενηλίκων στην χρήση Η/Υ
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει
την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας υλοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες στοχεύοντας στην εισαγωγή των εκπαιδευομένων στις βασικές αρχές λειτουργίας και χρήσης του υπολογιστή και του διαδικτύου. Απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με ελάχιστη ή και καθόλου γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος τονίζει ότι το Επιμελητήριο ανταποκρινόμενο στα νέα δεδομένα της τεχνολογίας προσφέρει ακόμη μια πολύ καλή δυνατότητα σε ενήλικα άτομα να εκπαιδευθούν σε νέες τεχνολογίες».

Η ημερομηνία έναρξης των σεμιναρίων και ο χώρος διεξαγωγής τους θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση συγκέντρωσης των δηλώσεων συμμετοχής. Τα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για όλους.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, προκειμένου να συμπληρώσουν δήλωση συμμετοχής, προσκομίζοντας ταυτόχρονα και μια απλή φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας. Εναλλακτικά, μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο της άιτησης πατώντας εδώ και να το προσκομίζουν συμπληρωμένο στην υπηρεσία.

Πληροφορίες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176, Βόλος), στα τηλέφωνα 2421023766, 2421025680, αρμόδιος κος Γεράσιμος Βαΐου.

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στοχεύουν στην εισαγωγή των εκπαιδευομένων στις βασικές αρχές λειτουργίας και χρήσης του υπολογιστή και του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα διδάσκονται:

Γενικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι υπολογιστές (τα μέρη του Η/Υ, υλικό, λογισμικό, δίκτυα κ.λπ.)
Η χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows
Η χρήση κειμενογράφου (Word)
Οι βασικές λειτουργίες του διαδικτύου (αρχές χρήσης, πλοήγηση κ.λπ.)
Η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο (μηχανές αναζήτησης)


Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι 16 ώρες και το πρόγραμμα διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία διαχωρισμού των συμμετεχόντων σε ομάδες. Η φιλοσοφία τους είναι, να διδαχθεί ένας βασικός κορμός ύλης που είναι απαραίτητος σε όλους τους εκπαιδευόμενους ώστε με τη λήξη της εκπαίδευσης να είναι σε θέση να χειριστούν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου