Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Στον αέρα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου


Στον αέρα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου
 Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει για ακόμη μια φορά το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, καθώς τον Οκτώβριο μένουν ακάλυπτες 22 βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων, ενώ τραυματιοφορείς στις ημέρες που δεν υπάρχει οδηγός παρανόμως οδηγούν το ασθενοφόρο.
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι κάτοικοι της Σκιάθου, οι οποίοι φτάνουν σε σημείο να προσεύχονται για να μην αρρωστήσουν, καθώς με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε οδηγούς ασθενοφόρων φοβούνται πως δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν μέχρι το Κέντρο Υγείας.
Ειδικότερα, όλο τον Οκτώβριο το Κέντρο Υγείας θα έχει 22 ακάλυπτες βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων, ενώ οι υπάρχοντες οδηγοί λαμβάνουν ανά δέκα ημέρες άδεια, καθώς η υπηρεσία τους χρωστά 30 ημέρες άδειας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο Κέντρο Υγείας αρκετές ημέρες να βρίσκονται ένας τραυματιοφορέας, μια καθαρίστρια και μια νοσοκόμα, μιας και οι γιατροί έχουν συγκεκριμένο όριο εφημεριών, το οποίο και δεν το ξεπερνούν.
Το πιο σημαντικό όμως όλων είναι πως τις ημέρες που υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων, τραυματιοφορείς οδηγούν το ασθενοφόρο για να καλύψουν τα περιστατικά, γεγονός το οποίο είναι παράνομο και ταυτόχρονα και επικίνδυνο.
Στο μεταξύ το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει εκπέμψει SOS ουκ ολίγες φορές. Έχει ζητήσει πληρώματα ασθενοφόρου αλλά και επικουρικό προσωπικό. Τα αιτήματά του πέρασαν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και η 5η Υ.ΠΕ αρχικά τον Μάρτιο του 2010 με έγγραφό της προς το Υπουργείο Υγείας ζήτησε την προκήρυξη της κενής οργανικής θέσης πληρώματος ασθενοφόρου και τον Μάιο του 2010 την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Μέχρι στιγμής κανένα αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί από το Υπουργείο.
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως η έλλειψη των οδηγών ασθενοφόρων πλήττει και Κέντρα Υγείας της χερσαίας Μαγνησίας, ενώ εξετάζεται η τοποθέτηση δύο ατόμων σαν πλήρωμα ασθενοφόρου και όχι ενός, όπως κακώς γίνονταν μέχρι τώρα. Εάν ληφθεί τέτοια απόφαση τότε θα γίνουν ακόμη πιο εμφανείς οι σοβαρές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα του ΕΣΥ.


Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου