Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Στον αέρα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Σε αδιέξοδο κατέληξε η αποψινή συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη, καθώς το κρύο πλέον άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και πολλά νοικοκυριά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Οι βενζινοπώλες επέμειναν στις θέσεις τους να καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης επισημαίνοντας ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης με αυτό το σύστημα.

Από την πλευρά του υπουργείου επισημάνθηκε ότι οι επιστροφές του φόρου θα πιστώνονται σε διάστημα δύο ημερών στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών και χωρίς να προαπαιτείται ο έλεγχος των παραστατικών για το πετρέλαιο που διέθεσαν προκειμένου να αποδεσμευτούν οι επιστροφές.

Κατόπιν αυτών η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή μετ' εμποδίων. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους βενζινοπώλες πετρέλαιο διανέμουν οι εταιρείες εμπορίας και οι μεταπωλητές.

Την  Τρίτη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών δίνει συνέντευξη Τύπου ενώ η δεύτερη ομοσπονδία του κλάδου (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων) θα καθορίσει τη στάση της την Κυριακή σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στα 0,67 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τη δέσμευση των εκπροσώπων των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα Εμπορίου, κ. Στ. Κομνηνό.

Η τιμή διαμορφώνεται με βάση τις σημερινές τιμές διυλιστηρίου (0,46 ευρώ έως 0,47 ευρώ ανά λίτρο). Αντίστοιχα, κατά την έναρξη της περιόδου 2009, η τιμή πώλησης κυμαινόταν σε 0,524 ευρώ το λίτρο, όταν οι τιμές διυλιστηρίου κυμαίνονταν στα 0,36 ευρώ το λίτρο, ο δε ΦΠΑ ανερχόταν σε 19% έναντι 23% φέτος.


Πηγή: NewsIt

Από SkiathosOnLine:
Στη Σκιάθο που τόσα χρόνια πληρώνουμε τα καύσιμα στην υψηλότερη τιμή, όχι μόνο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και με κάθε κράτος της Ευρώπης, πόσο θα φτάσει?
Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο απ΄ την στιγμή που το Φ.Π.Α. στα νησιά είναι μειωμένο ώστε να αντισταθμιστούν τα μεταφορικά?Οι βενζινοπώλες στο νησί μας αγοράζουν με τιμές μεγαλύτερες από 0,47 ευρώ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου