Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Έλλειμμα μαμούθ στη Σκιάθο;

Πρόκειται για τιμολόγια, ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου, που δεν έχει εγκρίνει ο επίτροπος και έχουν περαστεί στον ισολογισμό


Σε πραγματικό πονοκέφαλο εξελίσσονται τα οικονομικά του δήμου Σκιάθου. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αντιπολίτευση παρουσίασε την έκθεση του Επιτρόπου στην οποία βεβαιώνονται τιμολόγια που δεν έχουν εγκριθεί οι πληρωμές τους, ενώ τα ίδια τιμολόγια περνούσαν ως πληρωμένα στους ισολογισμούς του δήμου με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί έλλειμμα που αγγίζει τα 4 εκ. ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με την έκθεση του Επιτρόπου λοιπόν που παρουσίασε η κ. Κανταράκια στην διάρκεια της συνεδρίασης βεβαιώνεται ότι δεν έχει εγκριθεί η πληρωμή τιμολογίων για έργα και προμήθειες του δήμου για την περίοδο 2006 και 2007 ενώ την ίδια στιγμή στους ισολογισμούς και των δύο αυτών ετών τα τιμολόγια φαινόντουσαν να έχουν πληρωθεί.
Αποτέλεσμα – όπως σημειώνει η κ. Κανταράκια – όχι μόνο να υπάρχει ένα έλλειμμα στο δήμο αυτή την στιγμή της τάξης των 4 εκ. ευρώ περίπου αλλά και να ζητάνε τα χρήματα τους όσοι έχουν μείνει απλήρωτοι από τα συγκεκριμένα τιμολόγια.
Η ίδια έκανε λόγο για ένα τεράστιο ζήτημα στο οποίο «πρέπει να παρέμβει η πολιτεία. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διευκρινιστούν. Καταρχάς από την δημοτική αρχή αυτά τα χρόνια, υπήρχε δόλος και κορόιδευαν τον κόσμο και εμάς με πλαστούς ισολογισμούς. Αλλά και για τον επίτροπο προκύπτουν ερωτήματα. Γιατί δεν τα έλεγξε ή δεν τα ανέφερε αυτά τα τιμολόγια το 2008 και περίμενε από το 2006 να τα ελέγξει το 2009;».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο κ. Πρεβεζάνος ο οποίος έκανε λόγο για ένα υπέρογκο έλλειμμα. «Τα λεφτά φαίνονται να πληρώθηκαν χωρίς αυτό να έχει γίνει. Και ρωτάω που πήγαν τα λεφτά;», δήλωνε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Σκιάθου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης τόσο στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου όσο και στις μετέπειτα δηλώσεις του περιορίστηκε να καταλογίσει λασπολογία στην αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό που κάνετε είναι να μου πετάτε λάσπη αλλά η λάσπη θα γυρίσει πάνω σας».
Ο ίδιος έκανε λόγο όχι για ταμειακό αλλά για διαχειριστικό έλλειμμα «το οποίο χρησιμοποιεί η κ. Κανταράκια για τον προεκλογικό της αγώνα. Αλλά φαίνεται πως η συγκεκριμένη κυρία έχει εμμονή με τους δημάρχους όπως είχε και παλιότερα με το κ. Πρεβεζάνο που τώρα στηρίζει».
Τέλος ο δήμαρχος Σκιάθου ανέφερε πως από την προηγούμενη συνεδρίαση για τα οικονομικά του δήμου είχε ζητήσει να συγκροτηθεί επιτροπή τρία άτομα, ένα από κάθε παράταξη, ώστε να ελέγξουν ένα – ένα τα τιμολόγια ωστόσο «η κ. Κανταράκια δεν το ενέκρινε γιατί δεν ήθελε να αποδειχτεί ότι έχει άδικο».

Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου