Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τελικά κατετάγη δεύτερη η Ζ. Μακρή

Κέρδισε η Ζέττα Μακρή το Εκλογοδικείο και κατατάσσεται δεύτερη σε ψήφους όσον αφορά στα τελικά αποτελέσματα στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών του Οκτώβρη 2009.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου και πρώην βουλευτής τονίζει ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο μετά τη θετική εισήγηση του Εκλογοδικείου, αφήνει ωστόσο σοβαρές αιχμές για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που έκαναν την καταμέτρηση, αποδίδοντάς τους ανευθυνότητα στο έργο που είχαν αναλάβει.

Η νίκη στο Εκλογοδικείο για τη Ζέττα Μακρή σύμφωνα με νομικούς κύκλους ήταν προδιαγεγραμμένη μετά τη θετική εισήγηση του Εκλογοδικείου που αποφαινόταν θετικά επί της ένστασης που είχε υποβάλλει η κ. Ζέττα Μακρή μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της και αντίστοιχα του πρώην βουλευτή Γιώργου Σούρλα.
Με την απόφαση η Ζέττα Μακρή κατατάσσεται στη θέση της α’ αναπληρωματικής με 16.391 σταυρούς έναντι 16.328 του πρώην επίσης βουλευτή Μαγνησίας Γιώργου Σούρλα. Στη διαδικασία της επανακαταμέτρησης στο εκλογοδικείο είχαν εντοπιστεί εκατοντάδες παραλείψεις και λάθη που περιλαμβάνονται τόσο στην σχετική έκθεση της επιτροπής, όσο και την εισήγηση που είχε κάνει προς το Εκλογοδικείο ο αρεοπαγίτης που ανέλαβε την υπόθεση.
Η Ζέττα Μακρή που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσε τη θετική για αυτήν εξέλιξη, υπογραμμίζοντας: «Με βάση τα στοιχεία που είχα διαπιστώσει καταγράφοντας τα δεδομένα για την ένσταση και την εισήγηση του Εκλογοδικείου το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.
Τόσο οι συγκεκριμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι όσο και το Πρωτοδικείο με πρωτοφανή αδιαφορία κατέγραψαν το αποτέλεσμα, το οποίο και τελικά προσέβαλα με επιτυχία. Ήταν για μένα μία οδυνηρή έκπληξη η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων με τέτοια ελαφρότητα και λυπούμαι τελικά που δεν έκανα ένσταση και στις βουλευτικές εκλογές του 2007» δήλωσε η πρώην βουλευτής.
Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου