Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Έρχεται «πλαφόν» στα καύσιμα

Σήμερα, Τρίτη, η μέση πανελλαδική τιμή σημείωσε νέο ρεκόρ όλων των εποχών, σκαρφαλώνοντας στο 1,719 ευρώ/λίτρο, ενώ η μέγιστη παρέμεινε σταθερή στο 1,893 ευρώ/λίτρο.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 1,684 και 1,682 ευρώ, ενώ οι μέγιστες τιμές είναι 1,779 και 1,749 ευρώ αντίστοιχα
Οι υψηλότερες τιμές ανά την επικράτεια παρατηρούνται σε Κυκλάδες (1,893), Κεφαλλονιά (1,892), Μαγνησία (1,89) και, Εύβοια (1,88 ευρώ το λίτρο).
Η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας είναι θετική, λόγω, όπως αναφέρεται, «των δυσμενών επιπτώσεων που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας της αυξητικής πορείας των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου ή εξαιτίας της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών εντός του εγχώριου ανταγωνισμού».
Στη γνωμοδότηση προστίθεται ότι η απόφαση θα ισχύσει για τουλάχιστον δύο μήνες.

Πλαφόν μπαίνει λοιπόν από αύριο στις Κυκλάδες, την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα, τη Λέσβο, τα Γρεβενά, τον Έβρο, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα, τα Δωδεκάνησα, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, τη Σάμο και τη Χίο. Εκτός από το πλαφόν στη λιανική θα ισχύσει ανώτατο όριο και στη χονδρική.

Έκπληξη μας προκάλεσε η εξαίρεση του νομού Μαγνησίας και ειδικότερα των νησιών των Βορείων Σποράδων που έχουμε τις ακριβότερες τιμές της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου