Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Θα γίνουν κανονικά τα πλέι οφ αλλά...


Η Κυβερνητική σύσκεψη ολοκληρώθηκε και η απόφαση για τη διεξαγωγή των πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι οριστική. Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση θα στείλει η Κυβέρνηση με στόχο την εξάλειψη της βίας.
Στη σύσκεψη εκτός από τον Η πρόταση του Πρωθυπουργού η οποία και πέρασε ήταν να γίνουν κανονικά οι αγώνες των πλέι οφ αλλά πριν από κάθε ματς να εξετάζει η αστυνομία και οι αρμόδιοι φορείς για το αν και κατά πόσον είναι εφικτή η διεξαγωγή του εκάστοτε ματς.
 
 
 
Συγκεκριμένα λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
 
 - Ο Παπανδρέου έδωσε εντολή προς το ΣΔΟΕ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επιταχυνθούν οι έρευνες όσον αφορά στα στημένα ματς.
- Η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο εντός της UEFA και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαμόρφωση του νέου νομικού πλαισίου και σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το μέλλον του ποδοσφαίρου.
- Θα γίνουν πλέι οφ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ωστόσο εάν υπάρξουν φαινόμενα βίας θα διακοπούν τα παιχνίδια. ΄Η θα αναβληθούν ή θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
- Η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου και προσαρμογή του στα ισχύοντα στις χώρες της Ευρώπης.
- Διακοπή της μετάδοσης των αγώνων από την ΕΡΤ και της χρηματοδότησης αν χρειαστεί των ομάδων εάν δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα βίας.
 
- Στις 3 Ιουνίου η ΕΠΟ θα ανακοινώσει τις θέσεις και τις προτάσεις της. Μέχρι τι 8 Ιουνίου αυτές θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και το αργότερο 15 Ιουνίου θα υπάρχουν οι τελικές αποφάσεις και οι ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και της ΕΠΟ οι οποίες θα εφαρμοστούν από την επόμενη περίοδο.
 
Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου