Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Λονδίνο - World Travel Market 2010

wtm-2010Έντονη είναι για πολλοστή φορά η παρουσία της Σκιάθου στη World Travel Market 2010, μια από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο τις μέρες αυτές (8-11 Νοεμβρίου).
Την έκθεση που διεξάγεται στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Δήμου Σκιάθου υποστηρίζουν με την παρουσία τους αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού από τον ξενοδοχειακό κλάδο, ο αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου και ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Πέτρος Δερβένης.  
Οι επαφές που έγιναν με όλους τους tours operators σε μια προσπάθεια να κρατηθεί η Αγγλική αγορά στα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών φαίνεται να αποδίδουν, αφού τα μηνύματα είναι  αισιόδοξα. Το γεγονός αυτό αποτελεί δικαίωση των κόπων όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στο επιχειρηματικό κομμάτι του τουρισμού της Σκιάθου και της προβολής του.
 Επίσης πολύ ενθαρρυντικό είναι πλέον και το γεγονός του ανοίγματος μετά από πολλά χρόνια της Γερμανικής αγοράς, μέσω της Air Berlin, εφόσον η πτήση Σκιάθου – Düsseldorf  που λειτούργησε φέτος το καλοκαίρι για 50 ημέρες, το 2011 θα αρχίσει από 27 Μαΐου και θα τερματιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και αυτό της ύπαρξης νέων πτήσεων από Σκανδιναβικές χώρες αλλά και το Ισραήλ.
Το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφθηκε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με κλιμάκιο του ΕΟΤ. Στη συγκεκριμένη επίσκεψη αναφέρθηκε πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο παραγωγής του MAMA MIA 2 στην περιοχή.
Τέλος δόθηκαν συνεντεύξεις για την προβολή και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού σε τηλεοπτικά κανάλια από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων όπως επίσης και στο Ελληνικό Ραδιόφωνο του Λονδίνου.


Πηγή : Εφημερίδα της Υπηρεσίας Δήμου Σκιάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου