Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Εννέα τα κενά οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας

Σε βραχνά έχει μετατραπεί για τους εργαζομένους των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας αλλά και των Β. Σποράδων η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται εννέα κενά οδηγών ασθενοφόρων στο νομό με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές ακάλυπτες βάρδιες, ενώ η όλη κατάσταση θεωρείται επικίνδυνη τόσο για το υπάρχον προσωπικό, όσο και για τους ασθενείς.
Εξακολουθούν να υφίστανται κενά σε οδηγούς ασθενοφόρων σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, ενώ όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυτά τα κενά αυξάνονται εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων.
Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Νέλλη Χονδρογιάννη υπάρχει από ένα κενό οδηγού ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας Αλμυρού, Βελεστίνου και Σκιάθου, ενώ τρία κενά καταγράφονται τόσο το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όσο και σ’ αυτό της Σκοπέλου.
Η κ. Χονδρογιάννη σημείωσε πως τα κενά αυτά θα αυξηθούν εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων ορισμένων υπαλλήλων, αλλά και λόγω της λήξης των οχτάμηνων συμβάσεων.
«Χαρακτηριστικό είναι πως στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου τον Μάιο λήγει μια σύμβαση. Αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για το νησί καθώς εκείνη την εποχή ξεκινά η τουριστική περίοδος με αποτέλεσμα τα περιστατικά που χρειάζονται μεταφορά να είναι εμφανώς περισσότερα», υπογράμμισε η κ. Χονδρογιάννη.
Ο Σύλλογος εργαζομένων των Κέντρων Υγείας έχει εκπέμψει ουκ ολίγες φορές SOS αναφορικά με τις ελλείψεις σε νευραλγικές θέσεις, όπως αυτές των οδηγών ασθενοφόρων.
Το ζήτημα, όπως επεσήμανε και η πρόεδρος του Συλλόγου, δεν μπορεί να λυθεί με συμβάσεις, αλλά χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Ο Σύλλογος στο άμεσο χρονικό διάστημα θα εξετάσει και την τοποθέτηση δύο ατόμων σαν πλήρωμα ασθενοφόρου και όχι ενός, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Η κίνηση αυτή έχει γίνει ήδη στη Λάρισα και ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα.
Να σημειωθεί τέλος πως σήμερα θα γίνει ενημέρωση των Διευθυντών και των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας για την καταβολή των 3 ευρώ από τους ασθενείς ως επίσκεψη.

Πηγή : Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου