Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΟ: Κάν' το... όπως το 2008!

Δύο χρόνια πριν, τέτοια εποχή o Παναθηναϊκός, έχοντας μόλις ένα βαθμό στους τρεις πρώτους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και θεωρούμενος ήδη αποκλεισμένος, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βέρντερ Βρέμης. Τελικό αποτέλεσμα: 0-3. Ένα αποτέλεσμα που σήμανε την απαρχή της αντεπίθεσης για τους "πράσινους", που όχι απλώς πέρασαν στην επόμενη φάση, αλλά κάνοντας άλλες δύο νίκες έφτασαν τους δέκα βαθμούς και τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο...

Ένα τέτοιο μικρό θαύμα, λοιπόν, θέλει να επαναλάβει και φέτος ο Παναθηναϊκός, αφού οι συνθήκες είναι πανομοιότυπες: έχει μόλις έναν πόντο ύστερα από τρεις αγώνες και παίζει εκτός έδρας. Όχι βέβαια στη Γερμανία με τη Βέρντερ, αλλά στη Ρωσία με τη Ρούμπιν Καζάν. Το μόνο που διαφέρει είναι οι καιρικές συνθήκες, αφού οι "πράσινοι" θα έχουν να αντιμετωπίσουν το βράδυ της Τρίτης (19.30, Μega) και το πολικό ψύχος που επικρατεί στο Καζάν.

Σύμμαχος αυτή τη φορά των πρωταθλητών η πολύ καλή ψυχολογία, ύστερα από τη νίκη - ανατροπή του περασμένου Σαββάτου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αλλά, βέβαια, τα αγωνιστικά προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται, με τους Λέτο, Νίνη και Σεϊταρίδη να έχουν παραμείνει στην Αθήνα.

Ο Νιόπλιας

«Στόχος είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το καλύτερο είναι η νίκη και το επόμενο η ισοπαλία. Θέλουμε να νικήσουμε αλλά δεν μπορούμε να επιτεθούμε χωρίς μυαλό», δήλωσε για το ματς ο Νίκος Νιόπλιας, ενώ για την αντίπαλο της ομάδας του ανέφερε: «Είναι καλή ομάδα αλλά πιστεύω ότι διψάει για την πρόκριση γιατί έχει χάσει το πρωτάθλημα. Παίζουν στην έδρα τους και είναι λογικό να επιτεθούν».

Στις επίμονες ερωτήσεις των Ρώσων δημοσιογράφων για το προφίλ της Ρούμπιν, απάντησε: «Δεν έχει να κρύψει κανείς κάτι. Όλα έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Σημασία έχει σε τι μέρα θα βρεθείς. Τι θέλετε να ακούσετε; Ποιος είναι ο Μάρτινς, ο Κασάεφ και ο Κορνιλένκο; Η τεχνολογία σε φέρνει πιο κοντά. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει κάτι. Είναι καλή ομάδα η Ρουμπίν. Ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε πρόσωπα. Είναι ομάδα».

Αναφορικά με τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς της ομάδας του και αν θα χρησιμοποιήσει ίδιο σύστημα με αυτό που χρησιμοποίησε απέναντι στον Ολυμπιακό, τόνισε: «Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με τον Ολυμπιακό άρα θα πρέπει να σχεδιάσουμε κάτι καινούριο. Αυτό είναι λογικό. Δεν έχει σημασία αν θα παίξεις με έναν μπροστά ή με τρεις στόπερ. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να τα πούμε τώρα».

Πιθανή ενδεκάδα:
Ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, ο Βύντρα δεξιά, ο Σπυρόπουλος αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μπουμσόνγκ και ο Καντέ. Στα χαφ θα ξεκινήσει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και μπροστά ο Σισέ.

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι αμφίβολες. Πιθανότατα ο Σιμάο  θα παίξει μπροστά από τα στόπερ. Δίπλα στον Σίλβα θέση διεκδικούν οι Πλεσί , Καραγκούνης και Μαρίνος. Θέση βασικού διεκδικεί ο Γκοβού. Παίζεται μία θέση ανάμεσα σε Χριστοδουλόπουλο και Γκαρσία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου