Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη Αμμος Σκιάθου, μια ξεχασμένη περιοχή…

Μεγάλη Αμμος Σκιάθου, μια ξεχασμένη περιοχή… Παντελή απουσία υποδομών στη Μεγάλη Άμμο της Σκιάθου καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, με αποτέλεσμα η περιοχή να νεκρώνει από κόσμο από νωρίς το βράδυ.










Πιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες της περιοχής από το 2006 με αίτησή τους στο δήμο ζήτησαν την παρέμβασή του για να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και τότε η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί για σειρά παρεμβάσεων.
Οι επαγγελματίες ζητούσαν τότε, και συνεχίζουν να ζητούν, την τοποθέτηση και λειτουργία ηλεκτροφωτισμού στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο καθώς μετά και το κλείσιμο των παραλιακών καταστημάτων υπάρχει πλήρες σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καθίσουν κάτοικοι και τουρίστες.
Παράλληλα αίτημα αποτελεί η κατασκευή πεζοδρόμου με ξύλινα πλαίσια μπροστά από τις ιδιοκτησίες, όπως έχει γίνει και στις Κουκουναριές, να μείνει ελεύθερο το πεζοδρόμιο στην περιοχή «Κανδυλάκι» από τα υπάρχοντα μαγαζιά καθώς τις βραδινές ώρες κλείνει ο δρόμος από τα τραπέζια, να τοποθετηθεί χημική τουαλέτα στην θέση «Μύτικα», τώρα οι τουρίστες δεν μπορούν να πάνε πουθενά, αλλά και να γίνει η ανάπλαση της πλατείας.
«Τα έργα αυτά είναι απαραίτητα για την περιοχή μας, γιατί τώρα με το που βραδιάζει ερημώνει», αναφέρει ο κ. Μανίκας από την περιοχή της Μεγάλης Άμμου και προσθέτει ότι «στη συζήτηση που είχε γίνει στο δημοτικό συμβούλιο το 2006 μάς είχαν πει ότι είχαν εγκρίνει μελέτες για την περιοχή και ότι έχει χρηματοδοτηθεί και τελειώνει το αποχετευτικό. Από αυτά τίποτα δεν έγινε».
Μάλιστα ο κ. Μανίκας επισημαίνει ότι «μέχρι και σήμερα έκαναν ένα κτήριο στην πλατεία, που όχι μόνο μειώνει την αισθητική, αλλά έχει εγείρει και τις διαμαρτυρίες του ιδιοκτήτη που παραχώρησε το χώρο αλλά και των περιοίκων, καθώς λειτουργεί με γεννήτρια η οποία δεν αφήνει τον κόσμο να κοιμηθεί και να μείνει στο δωμάτιό του».
Τέλος ο κ. Μανίκας αναφέρει ότι η πλατεία τους θερινούς μήνες αποκτά και λειτουργία πάρκινγκ, καθώς «οι οδηγοί αφήνουν εκεί τα αυτοκίνητά τους, ενώ το χειμώνα γεμίζει χώματα και μπάζα με κίνδυνο να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα».

Πηγή : Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου