Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Κατέβασαν ρολά τα προποτζίδικα

Λουκέτο έβαλαν χθες οι πράκτορες ΠΡΟΠΟ της Μαγνησίας διαμαρτυρόμενοι για την μη υλοποίηση των δεσμεύσεων του ΟΠΑΠ στις διεκδικήσεις τους και κυρίως στο ζήτημα τις φορολογίας. Τα 91 πρακτορεία που υπάρχουν στη Μαγνησία έκλεισαν, ενώ οι ιδιοκτήτες τους δίνουν ραντεβού στις 15 και 16 του μήνα, όπου θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χθες οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ με κύριο αίτημά τους την φορολόγηση των πρακτορείων τους και ζητούν να κυρωθεί με νόμο η σύμβαση που έχουν με τον ΟΠΑΠ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Βαρακλιώτης επεσήμανε πως και τα 91 πρακτορεία του νομού συμμετείχαν στην απεργία, ενώ το πανελλαδικό ποσοστό άγγιξε το 97%.
Τα αιτήματα των πρακτόρων είναι τα ίδια μ’ αυτά του καλοκαιριού, μιας και την περίοδο διεξαγωγής του Μουντιάλ είχαν ανακοινώσει πως προχωρούν σε απεργία, ωστόσο μπήκε φρένο στην απόφασή τους καθώς ο ΟΠΑΠ και το αρμόδιο Υπουργείο είχαν δεσμευτεί για την εξεύρεση λύσεων.

«Εμείς δεν έχουμε βιβλία καθώς υπάρχει 100% έλεγχος μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Εάν θέλουν να μας βάλουν βιβλία, θα πρέπει να βρεθεί και τρόπος για να υπολογιστεί και η ζημία που έχουμε, μιας και κάθε επιχείρηση έχει κέρδη και ζημιές», υπογράμμισε ο κ. Βαρακλιώτης για το καυτό θέμα της φορολόγησης.

Στις 15 και 16 Νοεμβρίου οι πράκτορες θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, ενώ από την πλευρά του ο ΟΠΑΠ επιρρίπτει τις ευθύνες για το φορολογικό ζήτημα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου