Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς γιατρούς το Κέντρο Υγείας Σκιάθου!


Ακάλυπτοι από πρωτοβάθμια περίθαλψη θα είναι οι κάτοικοι της Σκιάθου από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα, καθώς οι γιατροί κάλυψαν τις εφημερίες τους και δεν δέχονται τις επιπλέον εφημερίες. Παράλληλα μια παραίτηση, μια συνταξιοδότηση και μια μετακίνηση γιατρού στο Νοσοκομείο Βόλου όξυναν το πρόβλημα περισσότερο.
Από χθες έχει ξεκινήσει η αναστάτωση στο νησί του Παπαδιαμάντη καθώς οι δημότες ενημερώθηκαν πως από σήμερα Σάββατο μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχουν γιατροί στο Κέντρο Υγείας πέραν του παιδιάτρου. Αυτή η εξέλιξη έχει συμβεί καθώς οι γιατροί κάλυψαν τις απαιτούμενες εφημερίες του μήνα, ενώ τρεις από αυτούς αποχώρησαν από το Κέντρο Υγείας εξαιτίας προσωπικών τους θεμάτων. Ο ένας γιατρός παραιτήθηκε, ο άλλος συνταξιοδοτήθηκε και ο τρίτος έπρεπε για σοβαρούς λόγους να επιστρέψει στο Νοσοκομείο. Η κατάσταση στο νησί είναι έκρυθμη καθώς από το Κέντρο Υγείας περνούν καθημερινά πάνω από 100 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, για να γράψουν τα φάρμακά τους αλλά και άλλοι ασθενείς ακόμη και με μικροτραυματισμούς.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος επιβεβαίωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τη Σκιάθο και ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες να σταλούν ιατροί στο Κέντρο Υγείας. «Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα προσπαθήσουμε να αποστείλουμε γιατρούς στο νησί. Το θέμα είναι μεγάλο και σοβαρό και ψάχνουμε λύσεις», υποστήριξε ο κ. Ζαχαρόπουλος. Ωστόσο κάτοικοι του νησιού εκδήλωσαν τα παράπονά τους στους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, επισημαίνοντας πως υφίστανται μια συνεχή ταλαιπωρία αρχικά με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων και τώρα με τις ελλείψεις ιατρών. Εκείνο που ζητούν τέλος οι κάτοικοι είναι η πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας, καθώς οι ανάγκες τους είναι συνεχείς και καθημερινές.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου