Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς καύσιμα τα πλοία των Σποράδων λόγω απεργίας

Η απεργία των οδηγών των βυτιοφόρων είχε ως αποτέλεσμα το νησί να στερέψει από καύσιμα. Το σημερινό δρομολόγιο του Αλκυών ακυρώθηκε ενώ το πλοίο Σκιάθος θα κάνει τη μισή διαδρομή Βόλος-Σκόπελος.Θα ταξιδέψει σήμερα και θα γυρίσει αύριο, όπως μας ενημέρωσε το λιμεναρχείο του νησιού.
Παράλληλα, σε συνομιλία που είχαμε με καταστηματάρχες του νησιού, έχουν αρχίσει να φαίνονται οι απουσίες πρώτων ειδών ανάγκης στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Σε όλους έρχεται στο μυαλό η περίοδος... του Αυγούστου, όταν στις πρώτες κινητοποιήσεις των οδηγών, είχαν ακυρωθεί πολλές κρατήσεις και τα προβλήματα ήταν πολλά.
Το νησί στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό του και ακόμη και τώρα, στα τέλη του Σεπτέμβρη, δεν είναι λίγοι αυτοί που είχαν σκοπό να επισκεφθούν την Σκόπελο για το Σαββατοκύριακο .
Έδεσε στη Σκόπελο το Express Skiathos. Τα καύσιμα που έχει στις δεξαμενές τους φθάνουν για ένα δρομολόγιο, το οποίο προτίμησε να κάνει αύριο Κυριακή για Βόλο. Την Δευτέρα, σύμφωνα με τον πίνακα των δρομολογίων δεν θα γίνει δρομολόγιο και από Τρίτη βλέπουμε, ανάλογα με την εξέλιξη της.... απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών - βυτιοφόρων.
Την ίδια τύχη είχαν και τα προγραμματισμένα δρομολόγια του «Αλκυόνη» από Βόλο προς Σποράδες, που και αυτό, για τον ίδιο λόγο, δεν έκανε το δρομολόγιο...


Πηγή: VolosPress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου