Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Καλύφθηκαν τα κενά των δασκάλων στα νησιά

Καλύπτονται σιγά - σιγά τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία του νομού, ενώ χθες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία των Βορείων Σποράδων. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννη Παπαϊωάννου τοποθετήθηκαν χθες τέσσερις δάσκαλοι στα νησιά των Β. Σποράδων και καλύφθηκαν οι δύο τάξεις υποδοχής, οι οποίες ενισχύουν αλλοδαπούς και παλιννοστούντες μαθητές.
Με την έλευση αυτών των εκπαιδευτικών καλύφθηκαν όλα τα κενά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, αλλά και στα ειδικά δημοτικά. Αυτό που απομένει είναι η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών με ειδικότητες στα δώδεκα δημοτικά σχολεία με διευρυμένο ωράριο. «Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου θα τοποθετήσουμε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών που δεν είναι αναπληρωτές στα σχολεία διευρυμένου ωραρίου. Από τη σύσκεψη που είχαμε με τους σχολικούς συμβούλους είδαμε ένα προς ένα αυτά τα σχολεία και καταγράψαμε τις ανάγκες. Τη Δευτέρα το ΠΥΣΠΕ θα διαμορφώσει το τελικό πρόγραμμα και θα συμπληρώσει το ωράριο με τις ειδικότητες εκτός των καλλιτεχνικών», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι κινήσεις για την κάλυψη όλων των σχολείων γίνονται με μεγάλη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρχουν Δημοτικά τα οποία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το εκπαιδευτικό δυναμικό. Στο μεταξύ ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας για τις ξένες γλώσσες στο δημοτικό και ιδίως για την εκμάθηση αγγλικών επεσήμανε πως ο στόχος του Υπουργείου είναι κάθε παιδί να διδάσκεται τις ξένες γλώσσες στο σχολείο του και μάλιστα όταν ολοκληρώσει τη φοίτησή του με τις γνώσεις που έχει λάβει να μπορέσει να πάρει και το ανάλογο πιστοποιητικό.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου