Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αθήνα: «Δεν ασχολούμαστε με την λειτουργία στην Αγία-Σοφία»

(Είμαστε αναρμόδιοι! !( Στη Θράκη που είστε και αρμόδιοι γιατί αλωνίζουν οι Τούρκοι ;)


Ο Κυβερνητικός Eκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας στην Αγία-Σοφία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την αποκατάσταση της Αγίας-Σοφίας δήλωσε… αναρμόδιος!

Σήμερα ο Γ. Πεταλωτής, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρωτοβουλία του Κρίς Σπύρου αναφορικά με την αποκατάσταση της αρχικής λειτουργίας του Ναού της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο οργανισμός τον οποίο εκπροσωπεί ο Έλληνας ομογενής από τις ΗΠΑ «είναι ένας ιδιωτικός φορέας» και συμπλήρωσε πως «Εμείς ασχολούμαστε με ότι κάνει η κυβέρνηση».

Το defence-point.gr φυσικά δεν είναι εκείνο το οποίο θα συμβουλεύσει προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση αυτούς οι οποίοι θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν μεθαύριο κάτι το οποίο όλοι οι Έλληνες (προσοχή! Οι Έλληνες και όχι οι Ελληνόφωνοι) θα ευχόντουσαν να ζήσουν τους τελευταίους έξι αιώνες.

Το defence-point.gr έχει όμως χρέος να επισημάνει πως η «στρατηγική… αδιαφορία» που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση για το θέμα είναι επικίνδυνη για έναν και μόνο λόγο. Εάν την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, κάποιοι ρομαντικοί Έλληνες όντως προσπαθήσουν να μπουν στην Μεγάλη Εκκλησία για να ολοκληρώσουν την τελευταία λειτουργία που έμεινε μισή τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου του 1453, και συμβεί κάποιο «θερμό επεισόδιο» με θύματα τότε η Αθήνα θα υποστηρίξει πως δεν ασχολείται με «ιδιωτικούς οργανισμούς»;

Και μία υπενθύμιση, για όσους έχουν επισκεφτεί την Βασιλεύουσα θα γνωρίζουν την συνοικία του Φατίχ (του Πορθητή) – την εγγύτητά της στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, αλλά και κυρίως το γεγονός πως η συγκεκριμένη περιοχή εάν συγκριθεί με την Καμπούλ, αναφορικά με το θέμα της προσκόλλησης στο μεσαιωνικό Ισλάμ, θα κάνει την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν να μοιάζει με την Νέα Υόρκη. Εάν γίνει γνωστό το τι ακριβώς προσπαθούν οι Ρωμιοί να κάνουν, τότε είναι σαφές πως ο νεοθωμανικός όχλος θα υπενθυμίσει στην «στρατηγικά… αδιάφορη» ελληνική κυβέρνηση πως τα Σεπτεμβριανά δεν είναι μόνο αποκλειστικότητα των Κεμαλιστών αλλά κάλλιστα και οι Νεοθωμανοί μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα καλύτερα.

Τότε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μιλήσει για «στρατηγική ψυχραιμία» και «μη εξαρτημένα αντανακλαστικά»…

Η Αθήνα επιβάλλεται να πάρει θέση για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πρώτον να φροντίσει για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας και δεύτερον να απαιτήσει από την κυβέρνηση της Άγκυρας, ακόμα και αν δεν επιτρέψει να συμβεί αυτό που ο Κρίς Σπύρου επιδιώκει, να προστατέψει την σωματική ακεραιότητα όλων αυτών που θα βρεθούν, έξω από την Κιβωτό της Ορθοδοξίας την ερχόμενη Παρασκευή.

Πηγή: Defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου