Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκιάθος


Δρόμος στην Αγία Παρασκευή απ' τον οποίο περνάνε πολλοί
τουρίστες!Η φωτογραφία "τραβήχτηκε" χθες Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου!

Τις πληγές της μαζεύει ακόμη η Σκιάθος μετά τη νεροποντή του σαββατοκύριακου, η οποία προκάλεσε πολλές καταστροφές σε οικίες, καταστήματα και αγροτικούς δρόμους. Προχθές το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο κήρυξε εν μέσω διαφωνιών και διαξιφισμών το νησί του Παπαδιαμάντη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τώρα αναμένονται οι κινήσεις της Νομαρχίας για τη διεκδίκηση κονδυλίων αποκατάστασης.

Επεισοδιακό ήταν για ακόμη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο στη Σκιάθο, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα το μεσημέρι και το παρών έδωσε και το συντονιστικό όργανο για τις πλημμύρες.
Η ελάσσονα μειοψηφία με επικεφαλής την κ. Μαρία Κανταράκια σχολίασε πως το έκτακτο αυτό δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να είχε συγκληθεί την Παρασκευή κι όχι δύο ημέρες μετά από τις πλημμύρες που κατέστρεψαν το νησί.
Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης ανέφερε πως δεν ήταν δυνατόν να γίνει η συνεδρίαση την Παρασκευή, καθώς η δημοτική αρχή βρισκόταν διασκορπισμένη στο νησί και προσπαθούσε να προλάβει την καταστροφή.
Σύμφωνα με την κ. Κανταράκια κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης η δημοτική αρχή άφησε αιχμές εναντίον της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας για μη έγκαιρη ειδοποίηση με το δελτίο της κακοκαιρίας.
Η ίδια αναζήτησε χθες το σχετικό έγγραφο, το οποίο βρήκε πρωτοκολλημένο στο Δήμο και είχε σταλεί την Παρασκευή στις 12.51 το μεσημέρι.
Μάλιστα η κ. Κανταράκια τόνισε πως θα κινηθεί νομικά και θα καταθέσει αγωγή στον Εισαγγελέα, τόσο για τις ζημιές που υπέστη η περιουσία της, όσο και για τις παρανομίες που έχουν γίνει στο νησί και είχαν ως συνέπεια τις ζημιές που προκλήθηκαν.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος σημείωσε πως τα λεγόμενά του δεν άφηναν αιχμές προς τη Νομαρχία και προς τον Υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας,
ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «από την Πέμπτη είχαμε ενημερωθεί για την κακοκαιρία μέσω διαδικτύου. Δεν είχαμε έγκαιρη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, αλλά και δεν περιμέναμε πότε θα έρθει το δελτίο κακοκαιρίας για να ξεκινήσουμε τους καθαρισμούς».
Παρ’ όλα αυτά το νησί βούλιαξε στη λάσπη και μέχρι χθες το βράδυ γίνονταν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

«Ψεύτης ο δήμαρχος Σκιάθου...»

Επίθεση από τον εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας για όσα ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Πλωμαρίτης.

«Είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που υπάρχει στη Μαγνησία!». Με έκδηλη αγανάκτηση τον βαρύ χαρακτηρισμό απέδιδε ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Χαρ. Τσαμπάζης στο δήμαρχο Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτη για όσα ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σφόδρα ενοχλημένος ο κ. Τσαμπάζης, όταν πληροφορήθηκε για την ενημέρωση του δημάρχου Σκιάθου προς το δημοτικό συμβούλιο ότι η δημοτική αρχή δεν ενημερώθηκε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονταν να πλήξουν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου τις Βόρειες Σποράδες.

«Ψεύδεται ασύστολα», αντέδρασε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος παρέπεμψε στο φαξ που απέστειλε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στις 12:51 μ.μ. της περασμένης Παρασκευής στο δήμο Σκιάθου, αλλά και στο μήνυμα που έλαβε στο κινητό τηλέφωνο το πρωί του Σαββάτου με την υπενθύμιση ο μηχανισμός του νησιού να βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Ούτε όμως ο δήμαρχος Σκιάθου, σύμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη, συγκάλεσε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων, το οποίο προβλέπεται να είναι ενεργό σε 24ωρη βάση, συντονίζοντας την επιχείρηση «διάσωσης» του νησιού από πλημμύρες.

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο δεν συγκλήθηκε παρά χθες, ανέφερε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την εκ των υστέρων συνεδρίαση του Οργάνου αποχώρησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι ήταν μάταιο να συμμετάσχει στη διαδικασία που ακολουθήθηκε με μεγάλη αργοπορία.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου