Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλειψη εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Σκιάθου

Εντονο πρόβλημα με τους εκπαιδευτικούς αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Σκιάθου, καθώς εκτός από τις ελλείψεις σε ορισμένες ειδικότητες έχει να ξεπεράσει και τον Γολγοθά τις μετακίνησης καθηγητών από το Βόλο προς το νησί τις μισές ημέρες της εβδομάδας.
Δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού και οι μαθητές στο Γυμνάσιο Σκιάθου ακόμη αναμένουν καθηγητές, προκειμένου να έχουν ένα πλήρες ωράριο.
Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Κουρκούμπα οι ελλείψεις επικεντρώνονται σε τεχνολόγους, καθηγητές γερμανικών και ιταλικών.
«Μας λείπουν καθηγητές ειδικοτήτων, που εμείς τους θεωρούμε σημαντικούς, όπως σημαντικά είναι και όλα τα μαθήματα που διδάσκονται. Όταν όμως μια τάξη έχει κενό, δημιουργούνται ταυτόχρονα προβλήματα σ’ όλη τη σχολική κοινότητα και τίθεται ακόμη και θέμα ασφάλειας των μαθητών», σημείωσε ο κ. Κουρκούμπα.
Η ίδια όμως επικεντρώθηκε στο πρόβλημα που ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος, που είναι η μετακίνηση καθηγητών ορισμένες ημέρες στη Σκιάθο, ορισμένες στη Σκόπελο και στο Βόλο.
«Ο γυμναστής και η μουσικός έρχονται τρεις μέρες στη Σκιάθο και δύο μέρες την εβδομάδα διδάσκουν στη Σκόπελο, ενώ ο θεολόγος μάς είπε πως θα έρχεται ορισμένες ημέρες στο σχολείο μας και τις υπόλοιπες θα διδάσκει στο Βόλο. Αυτό εκτός από το ότι προκαλεί αναστάτωση, ενέχει και κίνδυνο καθώς με τον πρώτο απαγορευτικό απόπλου των πλοίων δεν θα μπορούν να μετακινηθούν οι εκπαιδευτικοί», σχολίασε η Διευθύντρια.
Το θέμα, το οποίο προβληματίζει εντόνως την τοπική κοινωνία, συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου και αποφασίστηκε να γίνει γραπτή διαμαρτυρία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την ΕΛΜΕ, ενώ έγινε ενημέρωση στο Σύλλογο Γονέων και στο Δήμο Σκιάθου.
Ο αντιδήμαρχος Σκιάθου, λαμβάνοντας την έγγραφη διαμαρτυρία και γνωρίζοντας το θέμα, σημείωσε πως «είναι ανέφικτο να έρχεται ένας καθηγητής ορισμένες μέρες εδώ και τις υπόλοιπες να βρίσκεται στο Βόλο. Πρέπει να καλυφθεί μονίμως αυτή η θέση. Τα παιδιά μας χρειάζονται τους καθηγητές μόνιμα, διότι υπάρχουν πρακτικά ζητήματα».


Συντάκτης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου