Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Εμειναν από καύσιμα τα πλοία


Πιο συγκεκριμένα τα δύο πλοία είναι ακινητοποιημένα στο λιμάνι καθώς αδυνατούν να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια τους για τα νησιά των Βορείων Σποράδων εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων.
Σε ό,τι αφορά το Αλκυόνη, το οχηματαγωγό βρίσκεται στο λιμάνι από την Παρασκευή, ενώ το Express Skiathos σταμάτησε να εκτελεί δρομολόγια από την Δευτέρα εξαιτίας του προβλήματος με τα καύσιμα.
Η ακινητοποίηση των δύο πλοίων δημιουργεί προβλήματα στη μεταφορά των αυτοκινήτων αλλά κυρίως στη μεταφορά των φορτηγών με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες, αν συνεχιστεί η απεργία, να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παρουσιαστούν ελλείψεις εξαιτίας αδυναμίας τροφοδοσίας των Βορείων Σποράδων.
Την ίδια στιγμή κανονικά καλύπτονται οι ανάγκες των επιβατών οι οποίοι μετακινούνται από και προς τα νησιά με τα δελφίνια. Να σημειωθεί εδώ ότι πραγματοποιούν ένα δρομολόγιο την ημέρα, ωστόσο η συνέχιση της απεργίας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στην τροφοδοσία καυσίμων των υδροπτέρυγων και επομένως και στη μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
Μάλιστα να αναφερθεί εδώ ότι το flying cat το Σάββατο τροφοδοτήθηκε με καύσιμα από το νησί της Σκοπέλου, όπως έγινε και με το οχηματαγωγό Express Skiathos, το οποίο επίσης τροφοδοτήθηκε την ίδια μέρα με καύσιμα από την Σκόπελο για να εκτελέσει τα δρομολόγια της ημέρας αλλά και της Κυριακής. Από τότε παραμένει αγκυροβολημένο.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου