Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

722 ώρες σε ωρομισθίους για την Πρωτοβάθμια

Τις ανάγκες των σχολείων της Μαγνησίας σε ωρομισθίους εκπαιδευτικούς κοινοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως τα κενά. Ο συνολικός αριθμός των ωρών που ζητήθηκε είναι 722, ώρες οι οποίες αφορούν σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Γιάννη Παπαϊωάννου τοποθετήθηκαν από το ΠΥΣΠΕ οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια σε κενές θέσεις σε δημοτικά και ολοήμερα δημοτικά σχολεία, καθώς και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας που συμπληρώνουν ωράριο σε άλλες σχολικές μονάδες.


Έτσι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μονίμων και αναπληρωτών που υπήρχαν στη διάθεση της Διεύθυνσης και τα σχολεία μπορούν -όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου- να λειτουργήσουν με σχετική ασφάλεια.
«Μιλάμε για σχετική ασφάλεια, γιατί λείπουν εκπαιδευτικοί κυρίως γερμανικής γλώσσας και νέων τεχνολογιών που μένει να πληρωθούν από ωρομισθίους», υποστήριξε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης. Η Διεύθυνση, έχοντας λάβει τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων, κατέγραψε τις ανάγκες που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία της Μαγνησίας και απέστειλε το σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας.
Συνολικά ζητούνται 722 ώρες για εκπαιδευτικούς γερμανικών, οι οποίοι θα διδάξουν στο κανονικό ωράριο στην πέμπτη και έκτη τάξη, εκπαιδευτικούς πληροφορικής, αλλά και μουσικούς, εικαστικών και θεατρικής αγωγής, κυρίως για τα ολοήμερα σχολεία.
«Αναμένουμε να ενεργοποιηθεί ο πίνακας των ωρομισθίων για να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις και να καλυφθούν όλα τα κενά», είπε ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος συμπλήρωσε πως ορισμένα κενά δημιουργήθηκαν επειδή κάποιοι αναπληρωτές δεν δέχτηκαν τις θέσεις τους. Τέλος να σημειωθεί πως στα σχολεία διευρυμένου ωραρίου έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις, ωστόσο μόλις δύο δημοτικά χρειάζονται έναν μουσικό κι ένα εκπαιδευτικό πληροφορικής αντίστοιχα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου