Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Το όνειρο των Σκιαθιτών γίνεται πραγματικότητα

Aπο το γραφείο Τύπου
του Δήμου Σκιάθου λάβαμε το ακόλουθο δελτίο:
«Στο λιμάνι της Σκιάθου προωθούνται η επέκταση του λιμενοβραχίονα, κατά 220 μέτρα προς τη νησίδα Δασκαλονήσι (Δασκαλιώ), με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης των πλοίων και η δημιουργία πάρκινγκ, σύμφωνα με το πρόγραμμα για την αναμόρφωση των λιμένων της χώρας που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής  και προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.
Ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής κ. Γιώργος Βλάχος επισημαίνει ότι η ολοκληρωμένη πρόταση που έχει επεξεργασθεί η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων αφορά τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, αλλά και τα μικρότερα λιμάνια του Αιγαίου και Ιονίου. Μέσα σε αυτά τα έργα που προωθούνται είναι και το προαναφερόμενο έργο στο λιμάνι της Σκιάθου. Τα προτεινόμενα έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ, που αφορούν λιμενικές υποδομές, ανέρχονται στα 632 εκατ. ευρώ.
Άλλη μια επιτυχία της νυν Δημοτικής Αρχής Σκιάθου, μετά από πολλές επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικολάου Πλωμαρίτη είναι και η προώθηση αυτού του έργου, της επέκτασης του λιμενοβραχίονα, κατά 220 μέτρα προς τη νησίδα Δασκαλονήσι (Δασκαλιώ), με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης των πλοίων και η δημιουργία πάρκινγκ. Το όνειρο πολλών Σκιαθιτών εδώ και δεκαετίες θα γίνει πραγματικότητα.
Στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί επίσης τα εξής έργα: 1) Ίδρυση νέου Κέντρου Υγείας – Μικρό Νοσοκομείο, 2) Η επέκταση – δημιουργία πάρκινγκ του αεροδρομίου Σκιάθου, 3) Η επισκευή – συντήρηση ιστορικών μονοπατιών του νησιού, 4) Η αναστύλωση – συντήρηση της Μεσαιωνικής Πόλης της Σκιάθου (το Κάστρο), κ.ά.»
http://ekloges-sporades.blogspot.com/2010/09/blog-post_812.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου