Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Με οικολογική συνείδηση το Skiathos Palace

Ιούνιος 2011

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Skiathos Palace στις Κουκουναριές Σκιάθου, το μεγαλύτερο στη Θεσσαλία με 550 κλίνες, βραβεύτηκε με το Διεθνές Οικολογικό Βραβείο «Green Key» για το 2011, μετά την αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), σε συγκεκριμένα οικολογικά κριτήρια και απαιτήσεις.
Το Green Key (Πράσινο Κλειδί) είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco label) σε τουριστικές μονάδες. Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, καλύπτοντας τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, κ.ά. 
Στa πλαίσιa της πολιτικής του ξενοδοχείου για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, το Skiathos Palace έχει ήδη πιστοποιηθεί με τα διεθνή πιστοποιητικά ISO 14001:2004 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), ISO 9001:2008 (τομέας παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών), και ISO 22000:2005 (Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων). 
Αξίζει  να σημειωθεί ότι η ακτή «Μάραθα», όμορη του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε φέτος για πρώτη φορά με τη Γαλάζια Σημαία (Blue Flag) και αποτελεί τη μοναδική παραλία στη Θεσσαλία όπου η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ακτή, έχει οργανωθεί και διαχειρίζεται από το Skiathos Palace, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή που απαιτούν τα 32 συνολικά αυστηρά κριτήρια του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», τα οποία σχετίζονται μεταξύ άλλων με την ποιότητα νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση-πληροφόρηση-διαχείριση, την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και με την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών. 
Το Skiathos Palace με συνέπεια και υπευθυνότητα επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος, επιλέγει δράσεις και πρακτικές που συνεισφέρουν σε αυτό και φροντίζει να μεταφέρει το μήνυμα της οικολογικής συνείδησης όχι μόνο σε εργαζόμενους και πελάτες, αλλά και στην τοπική κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου