Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός και ψήφος εμπιστοσύνης

Δραματικό παρασκήνιο φαίνεται πως υπήρξε σχετικά με το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, με το οποίο αναμενόταν, ότι θα γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να προχωρήσει μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στενοί συνεργάτες του, κορυφαίοι υπουργοί αλλά και συγγενικά του πρόσωπα τον πίεσαν να μην παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και να συνεχίσει το κυβερνητικό του έργο.
Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο newsbomb.gr  πως ο κ. Παπανδρέου δέχτηκε εισηγήσεις να ακυρώσει τη συμφωνία του με τον πρόεδρο της ΝΔ. Του πρότειναν να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις που θα προκληθούν από την ανάκληση της απόφασης περί συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει γνωστή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης την Παρασκευή. Θα περιλαμβάνει πρόσωπα εκτός βουλής αλλά και προσωπικότητες ευρείας αποδοχής.
Μόλις το βράδυ της Τρίτης η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε μετ’ επιτάσεως νέες δομές και νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου