Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Άναψε στην Πνύκα η Φλόγα της Ελπίδας

Με κάτοπτρο απευθείας από τον ήλιο, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ολυμπία, άναψε στον ιερό βράχο της Πνύκας η φλόγα της ελπίδας που θα φωτίσει τους Special Olympics της Αθήνας.

Η τελετή της αφής και της παράδοσης της φλόγας πραγματοποιήθηκε παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων, του προέδρου της διεθνούς επιτροπής Special Olympics Τίμοθι Σράιβερ Κένεντι, εκπροσώπους της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η πρωθιέρεια αθλήτρια Ιλιάνα Συμεωνίδου, παρέδωσε την φλόγα στην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου κι εκείνη με τη σειρά της στους πρώτους λαμπαδηδρόμους, Γιώργο Παπαδόπουλο και Γεωργία Γερακάρη.

Στην Πελοπόνησσο σήμερα η Φλόγα


Τα χρώματα της ελπίδας των Special Olympics φθάνουν σήμερα στην Πελοπόννησο με πρώτο σταθμό την Κορινθία, όπου στις τέσσερις μετά το μεσημέρι, η φλόγα θα σταματήσει στην πλατεία Ευαγγελίστριας στους Αγίους Θεοδώρους κι ακολούθως μέσω του Ισθμού θα κατευθυνθεί στην Κόρινθο.

H άφιξη της φλόγας των Special Olympics στην Κόρινθο θα γίνει στις 17:45, όπου θα αρχίσει η λαμπαδηδρομία και από τις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως θα φτάσει στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής. Ακολούθως, λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, η φλόγα θα αναχωρήσει για το Λουτράκι, μέσω των οδών Δαμασκηνού, Ερμού και τις Παραλιακής οδού.

Η φλόγα της ελπίδας θα φτάσει στο Λουτράκι στις 8.30 το βράδυ όπου στην πλατεία Κρήνης θα γίνει η τελετή υποδοχής. Ο Δήμος καλεί τον κόσμο να συνοδεύσει την φλόγα και να συμμετάσχει στην τελετή υποδοχής συμβάλλοντας, ''στην επίτευξη ενός κοινού και ευαίσθητου σκοπού παγκόσμιας εμβέλειας, τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται''.

Η φλόγα θα διασχίσει την δυτική Κορινθία και θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Δυτική Ελλάδα με προορισμό την Πάτρα το Σάββατο.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου