Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Μπάχαλο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου

Από τον Ταχυδρόμο



Βαρείς χαρακτηρισμοί και αλληλοκατηγορίες για ίντριγκες και μακιαβελισμό μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας διέλυσαν το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου.

Η συνεδρίαση, όπως ήταν φυσικό διεκόπη.

Όλα ξεκίνησαν προ ημερησίας διάταξης ακόμα, όταν και ο μειοψηφών σύμβουλος, Γιάννης Πατσάς, έθεσε το ερώτημα στη Δημοτική Αρχή για το ποιος ασκεί τουριστική πολιτική στο νησί με αφορμή την παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου-που συνοδευόταν από κατηγορίες προς το Δήμο για απαξίωση των απόψεών τους και εξυπηρέτηση συμφερόντων άλλων μελών του ΔΣ- δύο σημαντικών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, των κ.κ. Πέτρου Δερβένη και Αλέξανδρου Ευσταθίου.

Ο κ. Πατσάς είπε πως αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία οι δύο βασικοί πυλώνες του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων να παραιτούνται εξαιτίας της συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής και η κουβέντα ξέφυγε, με τον δημοτικό σύμβουλο να αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νίκος Πλωμαρίτης τις προηγούμενες ημέρες σε τοπικό κανάλι και στην οποία είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση για ίντριγκες.

«Πήρα το λόγο και ζήτησα από το Δήμαρχο να μου πει έστω και μια παρασκηνιακή κίνηση που έχουμε κάνει» αναφέρει ο κ. Πατσάς, ο οποίος συνεχίζοντας είπε στο Δήμαρχο ότι αγνοεί την σημασία της λέξης ίντριγκα και καλό θα ήταν να ανοίξει κανένα λεξικό. «Αν ανοίξεις το Μπαμπινιώτη δίπλα στην λέξη ίντριγκα θα βρεις την φωτογραφία σου με το όνομά σου, μόνο που δεν θα γράφει Νικόλαος Πλωμαρίτης αλλά… Νικολό Μακιαβέλι»!

Εκείνη την στιγμή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε διάλειμμα, ζητώντας να πάρει πίσω ο κ. Πατσάς τον υβριστικό χαρακτηρισμό προς το Δήμαρχο, με τον τελευταίο να λέει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου