Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η φλόγα της Ελπίδας


Συνεχίζεται το ταξίδι της φλόγας της Ελπίδας.

Χθες την υποδέχθηκαν στη Φθιώτιδα, οι Θερμοπύλες, η Λαμία, η Στυλίδα και η ανατολική Φθιώτιδα.(Φωτογραφίες)

Σήμερα Δευτέρα η πορεία της λαμπαδηδρομίας της φλόγας της ελπίδας των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, συνεχίζεται στην Κρήτη όπου μέχρι και το βράδυ θα γίνουν 6 τελετές αφής.
Το ταξίδι στην Κρήτη ξεκίνησε από τα Χανιά, όπου η Φλόγα έφτασε με το πλοίο 'Έλυρος', ενώ η έναρξη της λαμπαδηδρομίας έγινε από το Καστέλι Κισάμου, στις 10 το πρωί, όπου η δάδα έγινε δεκτή υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής.
« Η Κίσσαμος του συρτού και του ριζίτικου, η Κίσσαμος της ελιάς και της ειρήνης, υποδέχεται σήμερα τη φλόγα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή» είπε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μουντάκης, ενώ τους λαμπαδηδρόμους καλωσόρισε ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης.
Συγκινητικά, ήταν τα λόγια μιας αθλήτριας των αγώνων που έστειλε το δικό της μήνυμα, λέγοντας: «ακολουθήστε το όνειρο σας ανεξαρτήτως πόσο μικρό η πόσο μεγάλο είναι».
«Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τα παιδιά με αγάπη με σεβασμό στην διαφορετικότητα» είπε σε μήνυμά της εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε η φύτευση κλαδιού ελιάς στην κεντρική πλατεία  "Ελευθερίου Βενιζέλου".
Μετά την Κίσσαμο, η φλόγα πήγε στις Βούβες, όπου υπάρχει και η αρχαία ελιά, στην κεντρική πλατεία του Πλατανιά, ενώ το απόγευμα θα περάσει από τις Βρύσες, τη Γεωργιούπολη και τις Καλύβες, για να καταλήξει το βράδυ στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Τη Φλόγα μεταφέρουν 46 άτομα, τρία παιδιά-αθλητές των Special Olympics και 43 αστυνομικοί από διάφορες χώρες του κόσμου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι ομιλητές στάθηκαν στη σημασία που έχει η διοργάνωση των Special Olympics για τη σημερινή κοινωνία.
'Αγωνιζόμαστε όλοι για μια κοινωνία που δημιουργείται από αυτούς που εντάσσονται και όχι από αυτούς που αποκλείονται', είπε η πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής και περιφερειακή σύμβουλος, Μαρία Τζανακάκη, ενώ πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις απηύθυναν ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων Αμαλία Μπασιά, οι αντιδήμαρχοι Χανίων Δημήτρης Λειψάκης και Χρυσούλα Χατζηδάκη, Κισάμου Μιχάλης Μουντάκης και ο Αποκορώνου Μανώλης Νικολούδης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Χανίων Λευτέρης Παπαδερός.

Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας στο νομό Χανίων συνεχίζεται ως εξής:
  16:15 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας στις Βρύσες
  17:45 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας στην Γεωργιούπολη
  19:00 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας στις Καλύβες
  20:15 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας στα Χανιά

Αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 η φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της στο νομό Ρεθύμνου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο νησί μας.
Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας στη Σκιάθο έχει ως εξής:
 
  19:30 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας με διαδρομή: Παλιό Λιμάνι, Οδός Παπαδιαμάντη, Ι. Ν. Αγίας Τριάδας, Ι. Ν. Παναγίας Λημνιάς, Ι. Ν. Τρειών Ιεραρχών, Παλιό Λιμάνι, Μπούρτζι.
 
  20:00 : Έναρξη Τελετής (Διάρκεια 60 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου