Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Παγώνουν οι φαρμακοποιοί την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων

Νέα ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα, Τρίτη, τους ασφαλισμένους επτά ασφαλιστικών ταμείων, αφού οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας έχουν αποφασίσει να κόψουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις εξόφλησης των συνταγών.
Έτσι, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, στο ΤΣΑΥ, το ταμείο νομικών, συμβολαιογράφων, του ΗΣΑΠ και της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και να διεκδικούν την αποζημίωση από τα ταμεία τους.
Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι έχουν να πληρωθούν από τα εν λόγω ταμεία για πάνω από έξι μήνες και οι ανεξόφλητες οφειλές αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι άδικο για τους ασφαλισμένους, αλλά την αδικία αυτή την κάνει το κράτος, όχι εμείς» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντος.

Την περασμένη Παρασκευή υπήρξε σύσκεψη στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), παρουσία του προέδρου του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκου Σουλιώτη για το ζήτημα των οφειλών.
Από τη σύσκεψη προέκυψε, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, ότι, «παρά τις μεγάλες προσπάθειες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας και του ΟΠΑΔ, για επίλυση του θέματος των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεση λύση».
Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εντοπίζεται «στην απίστευτη γραφειοκρατία και τις αντιστάσεις μέρους των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου