Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η «Θεσσαλία» στην έκθεση της Νυρεμβέργης

 
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνέχισε με επιτυχία την προβολή των τουριστικών προορισμών της στο διεθνή χάρτη τουρισμού συμμετέχοντας από τις 2 έως και 6 Μαρτίου στην έκθεση Freizeit-Messe 2011 στη Νυρεμβέργη.
Συμμετέχοντας στην έκθεση με δικό της περίπτερο, ικανοποίησε τη σύγχρονη τάση για ολοκληρωμένη επαγγελματική ενημέρωση της τουριστικής αγοράς, προβάλλοντας τουριστικά θέματα και των τεσσάρων νομών της μέσα από αφίσες, ηλεκτρονικό κι έντυπο υλικό, καθώς και με δείγματα της τοπικής γαστρονομίας.
Σε συνέχεια του περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπήρχε άλλο περίπτερο με συμμετέχοντες από τη Μαγνησία, την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Μαγνησίας, Δήμους της Μαγνησίας, την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, κ.ά.

Να σημειωθεί πως
 
καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης λειτουργούσε κουζίνα από κοινού μεταξύ του περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιπτέρου των υπολοίπων συμμετεχόντων και προσφέρονταν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα της Θεσσαλίας και τοπικά ποτά (κρασί, τσίπουρο).

Αεροπορικά δρομολόγιαΣημειώνεται ότι επελέγη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση λόγω της τεράστιας σημασίας που έχει η προώθηση της αεροπορικής σύνδεσης της AirBerlin για τη Θεσσαλία (αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας στη Ν. Αγχίαλο http://volosairport.gr/).

Τα αεροπορικά δρομολόγια ξεκινούν από τον προσεχή Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο από και προς το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, η οποία αποτελεί κόμβο, καθώς από εκεί μπορούν οι επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Βερολίνο και Βιέννη.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών παρέμεινε ιδιαίτερα αυξημένο και για την αεροπορική σύνδεση με το νησί της Σκιάθου καθώς από φέτος προστέθηκε μία επιπλέον πτήση της Airberlin από Ντίσελντορφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληρότητες στις πτήσεις της AirBerlin το 2010 αυξήθηκαν σημαντικά έναντι των προηγουμένων ετών.
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, κα Μαρία Θλιβερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου