Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Νηπιαγωγείο - ντροπή για τη Σκιάθο

Διαβάσαμε στον Ταχυδρόμο το παρακάτω άρθρο

Σε ένα κτήριο που θα έπρεπε να φιλοξενεί περίπου 40 - 45 μαθητές φοιτούν 135 νήπια. Ο λόγος για το νηπιαγωγείο στη Σκιάθο, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν έχει επάρκεια σε αίθουσες, ενώ τις βροχερές ημέρες το νερό εισέρχεται στο κτήριο, με αποτέλεσμα να οξύνεται το ήδη υπάρχον πρόβλημα.
Στα χαρτιά βρίσκεται μόνο η ύπαρξη των τριών νηπιαγωγείων στη Σκιάθο, μιας και τα 135 νήπια στεγάζονται σε ένα μόνο κτήριο με έναν προαύλειο χώρο. Συν τοις άλλοις το κτήριο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία επεσήμαναν οι γονείς των μαθητών στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος βρέθηκε στο νησί του Παπαδιαμάντη μετά από πρωτοβουλία της τοπικής Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να δει από κοντά τις ελλείψεις και να συζητήσει με τους γονείς και τους εκπροσώπους του Δήμου την επίλυση των προβλημάτων.
Ειδικότερα, παρά την ύπαρξη τριών νηπιαγωγείων στο νησί, η Σκιάθος αδυνατεί να απορροφήσει τα προνήπια, που αναγκάζονται να παραμένουν στο σπίτι. Τα τρία νηπιαγωγεία συστεγάζονται σε ένα κτήριο, οι προδιαγραφές του οποίου αφορούν στη φιλοξενία μόλις του ενός τρίτου του σημερινού μαθητικού δυναμικού.
Τα νήπια στριμώχνονται σε ανεπαρκείς χώρους, ενώ η καθημερινότητα είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν βρέχει, γιατί εισέρχονται βρόχινα νερά.
Η ανάγκη ανέγερσης διθέσιου νηπιαγωγείου διαπιστώθηκε από τον κ. Παπαϊωάννου, που έθεσε το θέμα υπόψη του Δημάρχου Σκιάθου Νικόλαου Πλωμαρίτη.
Όμως τα προβλήματα των σχολείων στη Σκιάθο δεν σταματούν εδώ. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του νησιού συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου στο ίδιο κτήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα.
«Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο πρέπει να αποκτήσει δικό του κτήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, αποδεχόμενος παράλληλα αίτημα των γονέων για στελέχωσή του με έναν ψυχολόγο που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς που το έχουν ανάγκη για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιστατικών.
Ο κ. Παπαϊωάννου προχώρησε σε αυτοψία στα κτήρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σε συνάντηση που είχε αμέσως μετά με το Δήμαρχο Σκιάθου, έθεσε το ζήτημα της ανέγερσης νέων κτηρίων και των απαραίτητων συντηρήσεων στα υπάρχοντα, που ανήκουν στην ευθύνη του Δήμου.
Από την πλευρά της η Ένωση Γονέων Σκιάθου ζητά από τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να μην θεωρούν τα νησιά σαν τόπους «εξορίας» και τονίζουν πως « οι γονείς και τα παιδιά είναι οι μόνοι που δεν φταίνε τόσο για την ποιότητα όσο και για το κόστος της συγκοινωνίας. Τους καλούμε από κοινού να παλέψουμε για αλλαγή αυτής της κατάστασης».
Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου