Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αναζητούνται 180.000 ευρώ από τα παράβολα μεταναστών!

Διαβάσαμε στο VolosPress το παρακάτω άρθρο
Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την μη απόδοση προς την Εφορία του αντιτίμου των παραβόλων για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που διαμένουν στη Σκιάθο, διέταξε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Πλωμαρίτης.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, για τα έτη 2006 και 2007 αποδόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προς την Εφορία το ποσό των 10.000 ευρώ, αντί του ποσού των 190.000 ευρώ που θα έπρεπε να είχε αποδοθεί με βάση τον αριθμό των παραβόλων. Η ΕΔΕ ξεκίνησε ήδη από την προϊσταμένη του Δήμου, με τον Δήμαρχο να ζητάει την πλήρη διαλεύκανση της... υπόθεσης.
Αναταραχή προκάλεσε στη δημοτική αρχή Σκιάθου, η διαπίστωση από δημοτική υπάλληλο ότι για τη διετία 2006 και 2007 ο Δήμος δεν απέδωσε στην Εφορία το ποσό των 190.000 ευρώ που αντιστοιχεί στον αριθμό των παραβόλων που κόπηκαν, αλλά το ποσό των 10.000 ευρώ. Τα χρήματα δεν βρίσκονται ούτε στο ταμείο του Δήμου. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά όταν η υπάλληλος, που κατήγγειλε το γεγονός, ζήτησε μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη τα στοιχεία από την Εφορία.
Να αναφερθεί ότι με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, το 30% από το αντίτιμο των παραβόλων νομιμοποίησης των μεταναστών το κρατούν οι κατά τόπους Δημοτικές Αρχές και το υπόλοιπο 70% αποδίδεται στην Εφορία και κατ� επέκταση στο Κράτος. Βάσει της ίδιας νομοθεσίας, για τα παράβολα ύψους 150 και 300 ευρώ το 30% το κρατά άμεσα η Δημοτική Αρχή, ενώ για τα αντίστοιχα των 900 ευρώ, το σύνολο του ποσού αποδίδεται στην Εφορία και το 30% επιστρέφεται στη συνέχεια από την Πολιτεία στο Δήμο.
Για τα όσα προαναφέρθηκαν, αμέσως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Πλωμαρίτης , ο οποίος και ζήτησε από την προϊσταμένη του Δήμου να κάνει έρευνα σχετικά με το θέμα που προέκυψε.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πλωμαρίτης ανέφερε ότι «ενημερώθηκα σχετικά με την υπόθεση διέταξα αμέσως τη διενέργεια ΕΔΕ, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και διενεργείται από την προϊσταμένη του Δήμου. Εκτιμώ ότι η ημιμάθεια της δημοτικής υπαλλήλου στο αντικείμενό της προκάλεσε αυτή την αναταραχή στο Δήμο. Ωστόσο, όφειλα να διατάξω τη διενέργεια της ΕΔΕ για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ θα ζητήσουμε από την Εφορία στοιχεία για τα εισπραχθέντα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Δεν υποθάλπουμε και δεν υποκρύπτουμε απολύτως τίποτα. Η ΕΔΕ συνεχίζεται και η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως».
Από την πλευρά της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με έγγραφο της προς την Εφορία ζήτησε να της παραδοθεί βεβαίωση για το σύνολο των εισπραχθέντων. Όπως ανέφερε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Μαρία Κανταράκια «το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος. Εμείς έχουμε ήδη ζητήσει από την Εφορία βεβαίωση για τα εισπραχθέντα. Δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έφορος απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το τι πρέπει να πράξει. Περιμένουμε την επίσημη απάντηση της Εφορίας σχετικά με το πόσα χρήματα έχουν αποδοθεί από το Δήμο στο ταμείο της και τι τελικά συμβαίνει».
Μειοδοτικός διαγωνισμός
Μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεση της εκμετάλλευσης των τριών λεωφορείων της Επιχείρησης Συγκοινωνιών Σκιάθου σε ιδιώτη, πραγματοποιήθηκε χθες στη Σκιάθο. Από τη διαδικασία προέκυψε μειοδότης, ο οποίος έναντι του ποσού των 30.500 ευρώ για το κάθε λεωφορείο αναλαμβάνει για επτά χρόνια την εκμετάλλευση των οχημάτων και την εκτέλεση δρομολογίων στο νησί για την εξυπηρέτηση κυρίως των επισκεπτών, αλλά και των μονίμων κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου